R.I.P. Dennis Farina

Piše: Tena Strahinec

Američki glumac Dennis Farina umro je u 69. godini života.

Prije glumačke karijere Farina je radio u Chicagu kao detektiv pa nije čudno da je njegova prva uloga bila u seriji Kriminalistička priča (izv. Crime Story) u kojoj je glumio policajca.

Njegova detektivska karijera pokazala se iznimno korisnom jer je do iduće uloge u filmu došao preko kolege s posla koji ga je spojio s redateljem Michaelom Mannom, tako da je Farina dobio priliku glumiti u akcijskom krimiću Lopov (izv. Thief). Snimio je još jedan akcijski film pod nazivom Ponoćna utrka (izv. Midnight Run) u kojem je glumio uz Roberta De Nira. Farina je najpoznatiji po ulogama opasnih likova (Zdrpi i briši, Uhvatite maloga, Another Stakeout, Reindeer Games, Out of Sight), no pojavljivao se i u komedijama (Eddie, Little Big League, That Old Feeling), kao i u ratnim dramama Spašavanje vojnika Ryana (izv. Saving Private Ryan) i Streamers.

Poznat je kao detektiv Joe Fontana u seriji Zakon i red (izv. Law & Order), a glumio je i u HBO-ovoj seriji Luck s Dustinom Hoffmanom. Farina se također pojavio u humorističnoj seriji Nova cura (izv. New Girl) kao otac glavne glumice Jess, koju glumi Zooey Deschanel. Na putu su i njegova dva filma Authors Anonymous i komedija Lucky Stiff.

Neočekivano, bez objašnjenja, napustio nas je jedan od prepoznatljivijih filmskih i televizijskih glumaca čiji ćemo izostanak s ekrana itekako primijetiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.