R.I.P. Ante Čedo Martinić

Piše: Sven Mikulec

“Kad ni službena medicina ni čovjek ne mogu učiniti ništa, što drugo nego prepustiti se Bogu. Uzdam se u Božju providnost. Zato bi moje izlječenje bilo ništa drugo do Božje čudo.”

(navodno iz posljednjeg intervjua, Globusu)

 

U 52. godini prekratkoga života jučer nas je napustio poznati splitski kazališni i televizijski glumac (Ante) Čedo Martinić, nakon što se punu godinu dana pokušavao nositi s adenokarcinomom, malignim tumorom žljezdanog želučanog tkiva.

Usprskos teškoj situaciji kojoj ni službena medicina ni alternativni pokušaji nisu uspijevali stati na kraj, Martinić je svakodnevno uredno dolazio na posao u splitski HNK, gdje je obnašao funkciju direktora drame.

U svojoj karijeri pojavljivao se u pregršt televizijskih serija (Villa Maria, Ponos Ratkajevih, Odmori se, zaslužio si, Ruža vjetrova, …), nekoliko istaknutih filmova (Četverored, Da mi je biti morski pas, …), a da o dugogodišnjem kazališnom stažu i ne govorimo.

I dok iza njega ostaju uplakana supruga i troje maloljetne djece, možemo samo ražalošćeno reći – počivao u miru, gospodine Martiniću.

Jedan komentar za “R.I.P. Ante Čedo Martinić

Leave a Reply

Your email address will not be published.