‘Quasimodo’ završio u rukama redatelja ‘Kuće letećih bodeža’

Piše: tonymelo

U veljači 2011. filmski portali su prenijeli vijest o tome da Tim Burton radi na novoj adaptaciji Zvonara crkve Notre Dame, s Joshom Brolinom u glavnoj ulozi. Nakon dvije godine šutnje potvrđeno je da je Burton odustao od projekta koji se sada vodi pod imenom Quasimodo. Variety izvještava da bi njegov posao trebao preuzeti Zhang Yimou, redatelj poznat po filmovima poput Kuća letećih bodeža i Hero. Quasimodo će se bazirati na klasičnoj priči Victora Huga o deformiranome zvonaru s grbom koji se zaljubi u predivnu ciganku Esmeraldu.

Yimou nam se čini kao vrlo interesantan izbor s obzirom na njegov dosadašnji opus radova. Scenarij koji će adaptirati nam dolazi od Keirana i Michela Mulroneyja, dua koji se proslavio radom na Sherlocku Holmesu s Robertom Downeyjem u glavnoj ulozi. Odabir Yimoua kao redatelja moglo bi značiti da će ova verzija poznate priče biti mnogo više akcijski orijentirana. No treba uzeti u obzir i činjenicu da se zadnji film na kojemu je radio, Flowers of War s Christianom Baleom u glavnoj ulozi, nije posebno isticao svojim akcijskim scenama. Dok ne saznamo više detalja možemo samo špekulirati.

Što vi mislite kako bi to izgledalo da Josh Brolin s grbom na leđima u crkvi, karate potezima, razbija glave zlikovcima?

Leave a Reply

Your email address will not be published.