Prvo kitovi, a onda Dan Brown

Piše: tonymelo

Redatelj Ron Howard podigao je masu na noge kada je prije dva dana objavio da je u pripremi ponovna suradnja s Tomom Hanksom na adaptaciji još jedne knjige Dana Browna. Ovog puta u pitanju je Inferno, no prije nego što počne raditi na novoj teoriji zavjere, mora dovršiti svoj idući projekt – povijesni kitovski spektakl In the Heart of the Sea. The Wrap je došao do informacije da bi se postojećoj glumačkoj ekipi mogla pridružiti još dva momka. Frank Dillane, poznatiji kao Tom Riddle iz Harry Potter and the Half Blood Prince i Ben Whishaw, kojeg smo imali priliku gledati u Skyfallu kao mladog Q-a te kao nekoliko likova u Cloud Atlasu.

Whishaw bi trebao glumiti pisca Hermana Melvilla, autora Moby Dicka, koji je djelomično inspiriran pričom koju će In the Heart of the Sea ispričati. Još uvijek se ne zna točno koliko će velika njegova uloga biti s obzirom na to da je Moby Dick izdan tridesetak godina nakon događaja iz filma. Drugi momak iz ove priče, Frank Dillane, pak, trebao bi glumiti Coffina, neposlušnog člana posade koji je rođak Georgea Pollarda (Benjamin Walker).

Ova uloga bi mogla biti dobar poticaj za Dillaneovu karijeru s obzirom da je nakon Harryja Pottera snimio samo britansku komičnu dramu Papadopoulos & Sons. S druge strane, Whishaw je zaposlen kao mala pčelica. Trenutno glumi u nadolazećoj sci-fi komediji Zero Theorem, čiji je redatelj Terry Gilliam, i u novome filmu Honga Khaoua – Lifting, a smiješi mu se i repriziranje uloge Q-a u novome Bondu.

In the Heart of the Sea govori o tragičnom događaju koji je zauvijek obilježio posadu kitolovca Essexa. Nakon što se kit zabio u brod, nasukali su se te su devedeset dana bili zarobljeni na pustome otoku. Ostatak glumačke ekipe sačinjavaju Chris Hemsworth, Cillian Murphy, Brendan Gleeson, Tom Holland i Sam Keeley.

Film bi trebao krenuti u produkciju čim u kinima zaigra Howardov trenutni projekt Rush, kojeg ćemo imati priliku pogledati 27. rujna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.