Prvih dvadeset Quentina Tarantina

Piše: Sven Mikulec

Quentin Tarantino, glasoviti brbljavac, čovjek za kojeg znaju vjerojatno i oni koji su u životu odgledali svega tri filma, dobit će svoj veliki box set, kolekciju od osam filmova povodom dvadesete godišnjice njegova rada.

Lionsgate, filmski studio poznat uglavnom po niskobudžetnim djelima  kao što su American psycho, Dogville, Fahrenheit 9/11 te Saw, izdati će kolekciju na kojima će se naći sve autorove uspješnice (Reservoir dogs, Pulp Fiction, Jackie Brown, Kill Bill:Vol. 1 i Kill Bill:Vol. 2, Inglourious Basterds, True Romance, za koju je napisao scenarij te Death Proof, druga polovica projekta Grindhouse, kojeg je radio sa svojim vječnim suradnikom Robertom Rodriguezom ). Box će sadržavati i retrospektivu Tarantinove karijere, poglede nekih kritičara na Tarantinov rad općenito te malu posvetu montažerki Sally Menke, koja je umrla 2010. godine, a s Tarantinom je bila od početka njegove karijere.

U svakom slučaju, ne sumnjam da će se pronaći veliki broj ljudi koji će na kalendaru zabilježiti 20. studeni, dan kada kolekcija izlazi.

Autor: Ivan Andrijanić

Leave a Reply

Your email address will not be published.