Prvi pogled: Tom Hanks kao Walt Disney

Piše: Tena Strahinec

Bilo je samo pitanje vremena kad će legendarni producent Walt Disney dobiti film posvećen svom stvaralaštvu. Naslov filma je Saving Mr. Banks, a prikazat će razdoblje pregovora između Disneyja i P. L. Travers oko adaptacije njene popularne knjige iz 1934. godine, Mary Poppins. Samog će Disneyja glumiti Tom Hanks, a Emma Thompson odigrat će ulogu spisateljice. Uz Hanksa i Thompson, u filmu će se pojaviti i Colin Farrell, Paul Giamatti i Jason Schwartzman. Travers ne želi popustiti Disneyjevom nagovaranju da snimi film o simpatičnoj dadilji koja uz pomoć čarolije uveseljava djecu gdje god da sleti sa svojim kišobranom. Disney je obećao svojim kćerima da će napraviti adaptaciju knjige pa će učiniti sve da održi obećanje.

Disneyjev film o Mary Poppins temeljen je na prvoj knjizi, od njih sveukupno četiri. Spisateljica se nije slagala oko zanemarivanja oštrije strane omiljene dadilje, a nisu joj se svidjele niti glazbene točke u filmu, kao ni animacija. Usprotivila se, no njeno mišljenje nije bilo uvaženo, zbog čega je zauvijek prekinula suradnju s Disneyjem.

Redatelj je John Lee Hancock, koji se proslavio filmovima poput Alamo (izv. The Alamo), Snjeguljica i lovac (izv. Snow White and the Huntsman) i Priča o prvaku (izv. The Blind Side), a njegov Saving Mr. Banks u kina stiže 20. prosinca.

Ovdje možete pogledati prvu fotku iz filma:

Leave a Reply

Your email address will not be published.