Prvi pogled na nadolazeći film genijalnog Wesa Andersona

Piše: Terezija Bjelajac

Redatelji snimaju filmove, pisci pišu bajke, a Wes Anderson stvara fuziju jednoga i drugoga otvarajući nam vrata u svoj svijet stvoren posebnom umjetničkom koncepcijom koju ne doživljavamo kroz filmsku povijest tako često. Njegovi filmovi kreacije su drugačijeg gledišta, svaki je drugačiji za sebe, a  opet kao da pripadaju nekom drugom svijetu, boljem i ljepšem od onog našeg opipljivog dijela univerzuma.

The Grand Budapest Hotel: Beards, motorcycles and purple suits ime je njegova najnovijeg projekta koji je trenutno u zadnjem mjesecu snimanja u Njemačkoj. Omogućen nam je prvi pogled na dijelove glumačke postave i samog hotela iz naziva, a ako dodamo i scenu sa Willemom Dafoeom na motoru, onaj osjećaj koji vas je sad prozreo zove se slatko iščekivanje nadolazeće godine, 2014. u kojoj ćemo imati priliku ponovo doživjeti  Anderson experience na neki sasvim drugi, u njegovu stilu, uvrnuti način. Vrijeme radnje smješteno je u 1920te i opisuje probleme i turbulencije u životu gospodina Gustavea, koji radi kao hotelski službenik.

Prije nego pročitate tko će se pridružiti Andersonovim kolaborantima iz prošlih filmova u glumačkoj postavi, prekrijte si tipkovnicu nečim što ne propušta slinu. A evo i tih imena: Bill Murray, Jeff Goldblum, Saoirse Ronan, Mathieu Amalric, Ralph Fiennes, Jude Law, Adrien Brody, Edward Norton, Jason Schwartzman, Bob Balaban, Willem Dafoe, Tilda Swinton, Owen Wilson, F. Murray Abraham i Harvey Keitel. 2014. se sada čini dalekom, ali će svaki magični detalj u The Grand Budapest Hotelu biti vrijedan čekanja.

3 komentara za “Prvi pogled na nadolazeći film genijalnog Wesa Andersona

  • Renata says:

    nice!

  • Mujan says:

    ovaj osjećaj sto me sad prosao je “uvrnuto” ismijavanje pokusavanja da nesto izgleda uvrnuto samo zato sto odskace jedan DOSADNI milimetar od standardne dijaložne pauze…tj jebem vam hipsterizam za mase… ako ocete uvrnuto gledajter ruske filmove NAKON japanskih…. jbt Wes Guzica

  • Mujan says:

    Burton, Altman, Tarantino, Nolan, Allen…. svi oni koriste VELIKE glumačke postave… dali da slinim nad njima ili glumcima koje biraju? slinim nad temom, glumcima, redateljem… ali prvenstveno TEMOM… način je pre samozahvalan i dosadan za prilagodljivi ljudski rod da bi mu pridodao neku vaznost. zasto? NOVELTY NOVELTY!

Leave a Reply

Your email address will not be published.