Prvi pogled: Christoph Waltz u novom filmu Terryja Gilliama

Piše: Tena Strahinec

Novi film znanstveno-fantastične tematike Terryja Gilliama je The Zero Theorem s Christophom Waltzom i Mattom Damonom u glavnim ulogama. U filmu glume i Mélanie Thierry, David Thewlis, Peter Stormare, Tilda Swinton, Ben Whishaw i Lucas Hedges.

Waltz je zamijenio Billyja Boba Thorntona, koji je još 2009. trebao glumiti glavnu ulogu programera Qohena Letha. Službeni opis radnje je: „Ekscentričan i povučen kompjuterski genij izmučen egzistencijalnom krizom radi na misterioznom projektu čiji je cilj otkriti svrhu postojanja – ili nedostatak iste – jednom zauvijek.“

Dakle, Leth živi u korporacijskom svijetu koji pokreću kotačići orvelovskog mehanizma, zbog čega pati od egzistencijalne krize. Radi pod figurom Management, a zadatak mu je rješavanje matematičke formule The Zero Theorem koja će otkriti postoji li smisao života. Objavljene su prve fotke sa snimanja koje se odvija u Bukureštu u Rumunjskoj, a premijera filma je ove godine na Venecijanskom filmskom festivalu krajem kolovoza/početkom rujna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.