Prve službene informacije o `Ghostbusters 3´

Piše: tonymelo

feig-dippold

O trećemu dijelu Ghostbustersa govori se već 25 godina, a sada su napokon objavljene prve službene informacije. Tehnički, neće se raditi o nastavku, nego o rebootu, a glasine govore kako bi se cijela franšiza mogla pretvoriti u nešto slično Marvelovu projektu u kojem filmovi dijele zajednički univerzum. Osim pozicije redatelja, Paul Feig (Bridesmaids) uz pomoć Katie Dippold (Parks and Recreation), na sebe će preuzeti i pisanje novoga scenarija.

Ideja za radnju trećega nastavka nikada nije nedostajalo. Spominjala se mogućnost teleportiranja originalne glumačke trojke u paklenu verziju Manhattana, kao i mogućnost da Murray, Aykroyd i Ramis predaju baklju mlađoj ekipi lovaca na duhove, ali je ipak pobijedila ideja potpunog reboota u kojoj će lovce zamijeniti lovkinje. Bill Murray rado bi u ulogama vidio Melissu McCarthy, Kristen Wiig, Emmu Stone i Lindu Caredellini, a osim njih spominju se i imena Amy Poehler i Maye Rudolph.

U intervjuu za Entertainment Weekly Feig je izjavio kako restartatanje franšize smatra najpametnijim potezom koji će mu s jedne strane omogućiti da očuva lijepa sjećanja na originalne filmove, dok će s druge strane moći unijeti neke inovacije. Želi stvoriti drukčiju dinamiku između novih likova, tehnologiju za hvatanje duhova učiniti još zabavnijom, a cijeli film mnogo strašnijim. Uvjeren je kako su duhoviti ljudi u opasnosti najbolji sastojak za nastanak urnebesne komedije. Upitan za moguće pojavljivanje originalnoga trojca u sporednim ulogama, odgovorio je kako je svatko tko se želi vratiti i više nego dobrodošao.

Produkcija Ghostbustersa kreće iduće godine, tako da se nadamo kako ćemo uskoro saznati više detalja o glumačkoj postavi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.