Prve kritike Skyfalla redom pozitivne

Piše: Deni Zgonjanin

Napokon su stigle prve reakcije na 23. nastavak Bond franšize, Skyfall. Trećeg Bonda Daniel Craig ere režirao je Sam Mendes, od kojeg se očekivalo da digne tajnog agenta na novu razinu, što je izgleda više nego uspio. Sve kritike su mahom pozitivne i slažu se u jednom – Skyfall je jedan od najboljih Bond filmova u povijesti.

Nisam toliki fan agenta 007 da bih mogao komentirati takve tvrdnje, no ako stižu sa više različitih strana, očito ima nešto u tome. Novinari koji su imali čast odgledati film na novinarskim projekcijama prije nas običnih smrtnika, tvrde da je film unatoč reklamiranju Heinekena i pretjeranom trajanju (2 i pol sata), uspio ostati vjeran Bond tradiciji.

Sve se izgleda poklopilo, gluma (posebno su hvaljeni Craig i Judi Dench), glazba (Adelina tema koja je nakon objave izazvala podijeljene reakcije) i akcija (scena borbe u Šangaju je navodno fenomenalna), a sve to zahvaljujući dirigentskoj palici Sama Mendesa. Njega pak uspoređuju sa Christopherom Nolanom, zbog svježine koju je unio u franšizu…

4 komentara za “Prve kritike Skyfalla redom pozitivne

 • he man with the golden gun says:

  Skyfall me opako razočarao!

 • Jelena Djurdjic says:

  uzme li se u obzir da su (mi) filmvoi pre Krejga gotovo negledljivi, i da rad Konerija i Mura poštujem i da su simpa likovi ali ko to gleda danas duže od 10′? dok su ostali dusdibidus svakako e onda uopšte nije teško biti u 3 najbolja filma o Bondu.

  @he man with the golden gun: here here!

 • OK_2012 says:

  Daniel Craig je faca, ali….

  James Bond i VW bube???? Pa nije to Austin Powers!!!
  Glavni negativac izgleda kao neki lik iz Marvela!?!?!
  Novi Q????? Katastrofa!!!
  Miss Moneypenny???? Užas!!!
  Gadgeti??!?!?! Nula!!!!
  Aston Martin DB5???!?!? Halooo, živimo u 2012!!!!

  Loše! Loše! Loše!

 • Izabela says:

  ja još nisam gledala, al nekako sumnjam da će, iz moje perspektive u kojoj sean connery apsolutno vlada, skyfall biti best of bests..
  i kad smo tu -jelena, ja gledam:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.