Prva fotografija iz nadolazećeg Batman: The Dark Knight Returns Part 2

Piše: Ivan Andrijanić

2012. je zaista godina Batmana. Christopher Nolan je vrlo dostojanstveno priveo kraju svoju trilogiju finalnim filmom The Dark Knight Rises, a koncem rujna stigao nam je i animirani film Batman: The Dark Knight Returns, koji je podijeljen u dva dijela. Riječ je o ekranizaciji istoimenog stripa kultnog Franka Millera (Sin City, Ronin, Daredevil: The Man Without Fear).

Millerovo djelo ima poprilično zanimljivu priču: ostarjeli Bruce Wayne, sada već u dobi od pedeset i pet godina, koji već desetak godina nije navukao kostim na sebe, prisiljen je vratiti se u svoju staru ulogu. Sve se to odvija u nedefeniranoj godini gdje još uvijek traje Hladni rat, a Gotham izgleda distopijsko futuristički, iako je iz današnjih standarda smješten u očiglednu prošlost, budući da je u stripu na vlasti predjednik Ronald Reagan

Posjetitelji New York Comic Cona, velikog eventa posvećenog svijetu stripova, mangi, video igara, akcijskih figura i drugih zanimljivih stvari, moći će vidjeti i prvu službenu fotografiju iz drugog dijela ovog animiranog djela, a biti će prikazan i dokumentarac  The Batmobile, posvećen vozilima kultnih ikona.

Millerov strip kompleksan je prikaz batmana, turobna slika prljavog, industrijskog Gothama, a zanimljiv je podatak da glas naslovnom junaku daje Peter Weller, koji je prije četvrt stoljeća utjelovio Robocopa, koji je kasnije je također zaživio kao Millerov strip, a i cjelokupno je slične atmosfere kao i ova verzija batmana. Sudeći prema prvim ocjenama, redatelj Jay Oliva, dosada uglavnom ko-redatelj na nekim animiranim serijama i filmovima (Young Justice, Next Avengers: Heroes of Tomorrow), s prvim djelom je uspio ekranizirati Millera, a nastavak ćemo vidjeti tokom 2013. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.