Proyas u još jednoj akviziciji

Piše: Jelena Djurdjic

Australac Alex Proyas (Dark City) se prihvatio režije adaptacije još jednog stripa. U pitanju je Joe Golem and the Drowning City, a scenarističkom adaptacijom pozabavit će se Mike Mingola (Hellboy) i Christopher Golden.  (Inače nedavno smo pisali i o Alexovom radu na The Unpleasant Profession of Jonathan Hoag, pa jedva čekam konačni rasplet dileme u koju ga kategoriju smjestiti).

Strip Joe Golem and the Drowning City prati avanturu/e djevojčice koja je siroče, starog mađioničara, Victorian ocult  detektiva i Joa Golema, čovjeka čiji neobični snovi daju naznake povijest koju je zaboravio – u ovom konkretnom slučaju godina je 1925., Manhattan je potonuo, kao posljedica katastrofalnog potresa i na njegovim ulicama su ostali samo oni koji nisu imali želje ili mogućnosti da ga napuste.

Interesantno je i to da se za sada zapravo uopće ne zna koji će film, od spomenuta dva, biti Proyasov sljedeći. Plus ne treba zaboraviti da je u igri i Gods of Egypt (pisali smo o tome). Prethodni film, koji je spremao nekih godinu dana, Paradise Lost, je stopiran zbog nedostatka financija, ako se neko pita.

Leave a Reply

Your email address will not be published.