Producent “Harryja Pottera” zgrabio prava na “Shadow and Bone”

Piše: Sven Mikulec

Kako J. K. Rowling još uvijek nije izbacila novi nastavak slavne priče o dječaku čarobnjaku, producent „Harryja Pottera“ David Heyman već se dao u potragu za “alternativnim rješenjem” za koje se nada da će biti buduća fantasy uspješnica. To bi trebala biti knjiga „Shadow and Bone“ autora Leigha Bardugoa, koja je na tržište izašla u lipnju. Bardugo najavljuje da je „Shadow and Bone“ prvi dio takozvane trilogije Grisha (magična elita koja će se boriti protiv zla), a Heyman je brže-bolje otkupio prava da po njoj snima film, u koprodukciji s Jeffreyjem Cliffordom.

Što ćemo to onda gledati, odnosno čitati? Priča je sljedeća. Okružena neprijateljima, nekad velika nacija Ravka, našla se rastrgana na dva dijela – muči ih Shadow Fold, pojas neprobojne tame prepun čudovišta koji blaguju ljudska tijela. Sudbina Ravka sada počiva na nejakim plećima usamljene izbjeglice, djevojčice Aline Starkov.

Alina nikad nije bila dobra ni u čemu. No kad su joj sile zla brutalno ozlijedile najboljeg prijatelja, Alina otkiva dotad nepoznatu joj unutrašnju snagu koja bi mogla biti ključna da naciju Ravka osovi na noge i povede u osvetnički sukob. Otrgnuta od svega što poznaje, Alina je sklonjena na dvor gdje ju se obučava da postane članicom Grisha, magične elite koju vodi misteriozni Darkling.

Navodno će drugi nastavak najavljene trilogije izaći već u lipnju 2013. i zvat će se „Siege and Storm“, a do tada već možda ugledamo i ekranizaciju „Shadow and Bonea“.

Autorica: Jelena Androić

Leave a Reply

Your email address will not be published.