Procurile fotografije Jima Carreyja u “Kick-Ass 2”

Piše: Ivan Andrijanić

Matthew Vaughn, britanski filmaš koji je karijeru započeo kao producent filmova Lock, Stock and Two Smoking Barrels i Snatch svog sunarodnjaka Guyja Ritchiea, 2004. godine i sam se posvetio režiji. Njegov debi Layer Cake, vrlo dojmljiv krimić, naišao je uglavnom na pohvale kritike, a od tada je karijera novopečenog redatelja u stalnom usponu (Stardust, X-Men: First Class).

Ipak, 2010. godine adaptirao je strip Kick-Ass, koji je rezultirao jednom vrlo zabavnom (k tome i poprilično nasilnom) akcijskom komedijom, koja je u sebi sadržavala hrpu referenci na neke starije krimi filmove (primjerice Scarface), video igre, stripovske junake, itd. U svakom slučaju, Vaughn je napravio vrlo kvalitetnu ekranizaciju i film o kojem će se još pričati, a vjerojatno na momente i citirati među fanovima.

Već neko vrijeme traje snimanje nastavka, i pojavile su se već i prije fotografije glavnih glumaca sa seta, ali sad napokon možemo i vidjeti i Jima Carreyja, koji se pojavljuje u ulozi Colonela Starsa. Vidjeti Carreyja u ovakvom tipu filma, nadajmo se da je samo po sebi dovoljna preporuka.

Ako redatelj Jeff Wadlow, inače autor prilično nezapaženog horor trilera Cry Wolf, uspije slijediti vrckavi duh originala, mogli bismo s radošću iščekivati 28. lipanj sljedeće godine, dan kada film izlazi u kina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.