Priprema se nastavak `Jacka Reachera´

Piše: tonymelo

jack-reacher-tom-cruise

Prije malo više od godine dana, Tom Cruise je preuzeo ulogu Jacka Reachera, u istoimenome filmu kojega je režirao Oscarom nagrađeni redatelj Christopher McQuarrie. Film je bio baziran na romanu One Shot, te je uz zaradu od 218 milijuna dolara širom svijeta, zadobio prilično pozitivne ocjene i od strane filmskih kritičara. U tom trenutku, filmski studio Paramount još uvijek bio siguran u snimanje nastavka, ali sada saznajemo da aktualno pitanje više nije hoće li se film snimiti, već kada će snimanje započeti.

Deadline izvještava da su Paramount i Skydance Production odlučili ubrzati rad na razvoju drugog Jack Reacher filma, te da trenutno traže scenarista. Premda je McQuarrie napisao scenarij za prvi film, trenutno je previše zaposlen radom na novoj Nemogućoj misiji koja bi trebala krenuti sa snimanjem početkom 2014. godine. Cruise također ima pretrpani raspored, te je pitanje kada će biti spreman posvetiti se snimanju novog Reachera. Uz Nemoguću misiju, trebao bi snimiti i film Go Like Hell, kojeg će režirati redatelj Obliviona, Joseph Kosinski.

Nastavak Jacka Reachera bazirat će se na najnovijem romanu Leea Childa, Never Go Back koji je objavljen u rujnu ove godine. Ukupno gledano, to je osamnaesti roman koji prati pustolovine našeg (anit-)heroja Reachera. Ovoga puta, bivši vojni policajac odlazi u Virginiju kako bi se susreo sa određenom Susan Turner, no tamo ga zaskoče razbojnici, bude uhićen zbog zločina kojeg se ne sjeća da je počinio, te sazna da možda ima sina. Nažalost, znamo što se dogodilo kada je John McClane saznao da ima sina, te se iskreno nadamo da se takvo što neće i ovdje ponoviti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.