Preuređeni scenarij za `Star Wars 7´ donosi nove glasine

Piše: tonymelo

starwars-nostalgia

Ako ste fan Star Wars franšize bilo bi bolje da sjednete dok čitate ovu vijest. Informacije o sedmom Star Wars filmu curile su na kapaljku od kada je J.J. Abrams preuzeo kormilo. Prva interesantna glasina koja je nedavno puštena u javnost bila je ta o mogućem angažmanu mladog glumca Jesseja Plemonsa (poznatijeg kao Metha Damona) za jednu od uloga u nadolazećem filmu. Dugotrajna tišina i nagađanje fanova danas je prekinuta hrpom zanimljivih informacija. THR izvještava da su glavni kandidati za uloge novih likova Michael Fassbender, Hugo Weaving i Adam Driver. Osim toga, saznali smo i da je došlo do velike prerade izvornog scenarija kojega je napisao Michael Arndt koji više ne surađuje na projektu, te da će zvijezde originalne trilogije: Mark Hamill, Carrie Fisher i Harrison Ford biti glavni likovi oko kojih će se radnja novog filma vrtiti. Krenimo dakle redom.

THR nam donosi vijest o potpunoj preradi postojećeg scenarija za Star Wars: Episode VII, nakon što su Abrams i Lawrence Kasdan prošle jeseni preuzeli na sebe uloge scenarista. Kao razlog prerade navodi se različita vizija filma koju ima navedeni dvojac od dotadašnjeg kreatora scenarija Arndta. Arndt je zagovarao verziju u kojoj bi djeca i unuci poznatih likova iz originalne trilogije imali glavnu ulogu, dok bi se Luke Skywalker, Han Solo i Princeza Leia pojavili kao sporedne uloge. Ako se pita Abramsa, to ne dolazi u obzir. On želi pružiti dostojan oproštaj i glumcima i publici od njihovih omiljenih likova. U njegovoj verziji, velika trojka Hamill, Ford i Fisher imat će ogromnu ulogu u priči, dok će njihovi potomci biti sporedni likovi koji će doći u prvi plan tek u osmoj i devetoj epizodi.

Ovaj veliki obrat, ozbiljno će utjecati na sam projekt. Mnogi likovi koji su se pojavili u Arndtovoj verziji tako više ne postoje, dok neki novi bivaju kreirani ispočetka. Kao primjer navodi se Abramsov interes za glumca Tyea Sheridana (Mud) koji je trebao dobiti ulogu, ali je izgubio status mogućeg kandidata jer je preradom scenarija nestala potreba za tako mladim glumcem. Slično tome, nejasna je sudbina brojnih glumaca koji su bili na audiciji ili su postojale glasine o nečemu sličnom. Tu možemo navesti Michaela B. Jordana, Alexa Pettyfera ili Jacka O’Connella. Kada su u pitanju glumci koje Abrams ozbiljno razmatra, potvrđena je nedavna glasina o Jesseju Plemonsu kao mogućem kandidatu. Na listi kandidata koji će ovog tjedna razgovarati si redateljem se uz navedenog Plemonsa, pojavljuju i neka poznatija imena poput Michaela Fassbendera, Adama Drivera i Hugoa Weavinga. Kada je u pitanju potonji, zna se da mu je namijenjena uloga vojnog zapovjednika Imperije. Osim navedene trojke, producenti traže i mladu damu u dvadesetim godinama, mulatkinju ili crnkinju koja bi trebala glumiti kćer ili unuku Obi-Wan Kenobija!

Svjestan sam da je reakcija svakog pravog Star Wars fana na posljednji dio vijesti jedan potreseni usklik – Molim?! Obi-Wan Kenobi ima kćer?. Abramse crni Abramse što ti sebi dopuštaš. Što je s onom malom nevažnom stvarčicom koja se zove Jedi kod. “There is no emotion, there is peace. (…) There is no passion, there is serenity. Ako želi napraviti priču o Jedi ljubavnicima onda neka uzme priču o Joleeju Bindo ili Darth Revanu i Bastili Shan. Čini se da će zov novca ovaj puta okaljati i originalnu trilogiju. Snimanje filma započinje na ljeto ove godine, a u kinima bi trebao zaigrati 18. prosinca 2015. godine.

Nevezano direktno uz ovu vijest, Peter Mayhew koji je glumio Chewbaccu, u naletu nostalgije, na twitteru je objavio brojne slike sa snimanja originalne trilogije. Simpatične slike iz nekih sretnijih vremena možete pogledati ispod.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.