Preminuo Hightower

Piše: Filip Jakovljević

Zvijezda jednog od najpopularnijih filmskih serijala, Police Academy, Charles ‘Bubba’ Smith preminuo je u 66. godini života. U serijalu je utjelovio moćnoga Mosesa Hightowera i pojavio se u svih sedam snimljenih nastavaka kao član urnebesne policijske jedinice.

Smith je rođen 28. veljače 1945. u Beaumontu, u saveznoj državi Texas. Prije nego što je postao filmska zvijezda, talentiran i visok preko dva metra, bio je vrlo uspješan igrač američkog nogometa, te je nastupao za momčadi Oakland Raiders, Houston Oilers i Baltimore Colts, s kojima je 1971. godine osvojio i Super Bowl.

Sportsku je karijeru prekinuo u kasnim 70-ima, kako bi se posvetio glumi. Odradio je relativno uspješne uloge u serijama poput Good Times, Charlie’s Angels i Wonder Woman, te je imao glavnu ulogu u filmu Blue Thunder.

1988. godine je ušao u College Football Hall of Fame, a 2006. je sveučilišna ekipa Michigan State, za koju je igrao u mladim danima, umirovila dres s njegovim brojem.

Policija još nije utvrdila uzrok smrti, ali Los Angeles Times tvrdi kako je umro prirodnom smrću. Inače, glumac Steve Guttenberg, poznatiji kao Mahoney, je nedavno najavio snimanje još jednog nastavka Policijske akademije, u kojem bi se pojavili svi glumci iz originalne postave, osim Davida Graffa, odnosno Tackleberryja, koji je preminuo 2001. Nažalost, sada su zakinuti za dvojicu glumaca iz serijala koji nas je redovito nasmijavao u djetinjstvu, ali i danas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.