Preminula zvijezda M*A*S*H-a

Piše: Filip Jakovljević

Američki glumac Harry Morgan, najpoznatiji po ulozi pukovnika Shermana T. Pottera u kultnoj seriji M*A*S*H, preminuo je jučer u 96-oj godini. Rođen je u Detroitu 1915. godine, a glumačka karijera mu je započela u Washingtonu u jednom malenom kazalištu.

Morgan se najčešće pojavljivao u sporednim ulogama, nasuprot zvijezdama poput Henryja Fonde, Johna Waynea, Jamesa Garnera, Elvisa Presleya i Dana Aykroyda. Snimio je 50 filmova, nastupio u 10 serija, a kazališnu karijera mu je dospjela do Broadwaya. Na televiziji je obično glumio komične, sporedne likove, uključujući nastupe u serijama December Bride, Pete And Gladys i Dragnet, no vrhunac karijere mu je bila uloga u M*A*S*H-u.

Ljubiteljima serije će sigurno ostati u lijepom sjećanju, a ako i ne pamtite niti jednu njegovu scenu, sigurno ćete zauvijek pamtiti njegov vrlo prepoznatljivi, duboki glas.

R.I.P. Harry Morgan (1915. – 2011.)

Jedan komentar za “Preminula zvijezda M*A*S*H-a

  • Danijel.82 says:

    Obožavao sam gledati seriju M*A*S*H. Svi likovi su mi bili dragi, a najviše sam gotivio Alana Aldu kao “Hawkeye” Piercea. Naravno, Harrya Morgana ću uvek pamtiti po ulozi o ovoj kultnoj seriji.
    Inače, glavna postava serije je još pre 10-ak godina izgubila 2 člana: McLeana Stevensona(potpukovnik Blake)i Larrya Linvillea(Frank Burns).

Leave a Reply

Your email address will not be published.