Preminula Whitney Houston

Piše: Filip Jakovljević

Američka pjevačica Whitney Houston pronađena je mrtva u hotelskoj sobi na Beverly Hillsu. Uzrok smrti se još istražuje, ali izgleda kako nema dokaza koji upućuju na nasilnu smrt. Fox News je objavio kako je 48- godišnju legendu pokušalo oživjeti osoblje hotela i vatrogasci, ali za pjevačicu je već bilo prekasno.

Whitney Elizabeth Houston rođena je 9. kolovoza 1963. godine u Newarku, u saveznoj državi New Jersey. Uz veliku pjevačku karijeru radila je i kao glumica i model, a okušala se i kao producentica. 2009. godine ušla je u Guinessovu knjigu rekorda kao najnagrađivanija pjevačica svih vremena. Na njenim se policama nalazi čak 415 nagrada, uključujući  2 Emmyja, 6 Grammyja, 30 Billboard Music nagrada, 22 American Music nagrade… Što drugo i očekivati od pjevačice čija je majka bila soul pjevačica Cissy Houston, rođakinje Dee Dee Warwick i Dionne Warwick, a kuma Aretha Franklin.

Filmsku karijeru je započela 1992. godine  i snimila je 4 filma, od kojih joj je prvi i najpoznatiji – The Bodyguard. Nakon toga je uslijedio film Waiting to Exhale (1995.), pa The Preacher’s Wife (1996.), te film Sparkle s čijim je snimanjem nedavno završila, te će biti posthumno objavljen. Uz to je nastupila i u nekoliko televizijskih uloga, te reklama, a radila je i kao producentica na 5 filmova od kojih su napoznatiji The Pincess Diaries 1 i 2 s Anne Hathaway u glavnoj ulozi.

Houston je uz često pojavljivanje u medijima zbog svoje karijere, punila i stranice tabloida zbog svoje burne veze s pjevačem Bobbyjem Brownom, te česte zlouporabe droga i lijekova. Iza sebe pjevačica ostavlja 18- godišnju kćer i mnogo tužnih obožavatelja.

2 komentara za “Preminula Whitney Houston

  • Sven Mikulec says:

    R.I.P. Nisam znao da je tako mlada bila.

  • Matea Rebrović says:

    R.I.P.
    I ja sam nekako mislila da je bila starija. Veliki talent, šteta kako neki ljudi ne znaju cjeniti sami sebe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.