Predstavljen izgled ‘Warcrafta’

Piše: Katarina Tokić

World-of-Warcraft-Movie

Filmaši koji su angažirani na projektu Warcraft ne boluju od tajnovitosti (poput onih iz Batman vs Superman i Star Wars: Episode VII). Film se počinje snimati u siječnju iduće  godine, a već je poznato dosta detalja priče. Redatelj Duncan Jones je objavio i ime glavnog glumca: gledat ćemo Travisa Fimmela iz Vikinga (i njegove plave oči), a možda mu se pridruže i Colin Farrell i Paula Patton. Zadnji dvojac još nije službeno potvrđen, kao ni sporedne uloge u kojima bi se mogli naći Paul Dano (Prisoners), Anton Yelchin (Star Trek) i Anson Mount (Hell on Wheels).

Scenarij za Warcraft je spreman, a scenarist Charles Leavitt ga je napisao na temelju prve dvije igre Warcrafta, Orcs & Humans i Tides of Darkness. Duncan Jones je komentirao da je film nakon prepravka bolji, jer se izvorni scenarij fokusirao uglavnom na ljudsku stranu priče, a sada priča ravnopravno prikazuje i orkovsku perspektivu. Protagonisti će biti vitez Anduin Lothar i orkovski poglavica Durotan. Kako je spomenuto, produkcija filma kreće u siječnu, a prikazivanje bi trebalo krenuti u prosincu 2015. godine.

Redatelj je za svoju desnu ruku u projektu odabrao Billa Westenhofera koji je za specijalne efekte u Life of Pi dobio Oscara. Uz to ima još jednog asa u rukavu – Westenhofer je i sam igrao igru i može pretpostaviti što fanovi žele vidjeti. Do novih detalja i potvrde cijelog castinga, možemo se naviriti u neke art ideje koje predstavljaju Draenor, Dalaran, Ironforge i Stormwind.

Leave a Reply

Your email address will not be published.