`Preacher´ na malim ekranima

Piše: Terezija Bjelajac

preacher

Zahvalimo svakom bratu i sestri stripofilima koji su od 1995. željeli uporno jednu posebnu želju prije puhanja u rođendanske svjećice. Ponos modernog stripa, projekt velikih stripovskih imena, Gartha Ennisa i Stevea Dillona, dobio je priliku za adaptaciju. Sama priča ostavlja malo mjesta lošoj realizaciji, ali uvijek postoji opasnost. Od Amerike. Podsjetimo se što se dogodilo produkcijskoj kući AMC, koja je i zatražila pilot Preachera, u slučaju Hodajući mrtvaci ili Kako loše realizirati strip. Nadajmo se da će AMC ipak dodati još jednu seriju u niz onih genijalnih, uz Breaking Bad i Mad Men.

Preacher je priča o teksaškom svećeniku kojeg je slučajno opsjelo nadnaravno stvorenje imena Genesis. Genesis je novorođenče, rezultat nedozvoljenog i neprirodnog odnosa između anđela i demona. Tako Jesse postane najjači baja u selu te se posveti traženju boga kroz cijeli U S and A , jer je taj isti bog napustio raj nakon rođenja Genesisa.

Oko ovog projekta koji je u izradi još od 1998. vrte se imena poput Sama Mendesa, Kevina Smitha, Darrena Aronofskog i po zadnjem Setha Rogena (Freaks and Geeks, This Is The End) kao potencijalnog producenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.