Poznati naslovi svih dijelova “Hobita”

Piše: Sven Mikulec

Dok čekamo da nas The Hobbit: An Unexpected Journey obori s nogu u prosincu ove godine, Peter Jackson objavio je neke nove informacije u vezi s trilogijom kojom će pokušati ponoviti uspjeh vjerojatno neponovljivog LOTR-a.

Poznato je, dakle, otprije bilo da 14. prosinca u kina stiže prvi dio trilogije, pod naslovom TH: An Unexpected Journey. Osim što je sada najavljeno da će se treći dio publici predstaviti 18. srpnja 2014. godine, što je samo po sebi mali šok jer će to biti prvi Tolkien-film pušten s lanca usred ljeta, saznali smo još jednu zanimljivu informaciju: naslov trećeg filma bit će TH: There and Back Again.

Ali, zar nije to bio najavljeni naslov drugoga dijela? Ajme, pa nevjerojatnim informacijama nikad kraja! Da, dragi čitatelji, ono što je trebalo biti naslov drugoga dijela prebačena je na zaključni dio trilogije, a čini se da je novo ime srednjeg dijela TH: The Desolation of Smaug. Smaug je, podsjetimo se, opaki zmaj koji čuva blago oko kojeg se i vrti priča Hobita.

Neizbježne će biti usporedbe s prvom Jacksonovom Tolkien-trilogijom, koja je zaradila nevjerojatnu brojku od 2.91 milijarde dolara i, većim dijelom zahvaljujući Povratku kralja, i čak 17 Oscara. Pogledajmo trailer Hobita još jednom!

2 komentara za “Poznati naslovi svih dijelova “Hobita”

  • Matea Rebrović says:

    Jako me veseli hobit, iako nisam neki veliki fan Tolkiena. Moram pročitat knjigu prije filma, i to na eng. Prije sam započela na hrv i odustala nakon 60 stranica. Film će bez sumnje biti vizualno oduševljenje, ali mi se ne sviđa ideja o triologiji tako kratke knjige. Trailer je premoćan, i zakon je što više ne moram gledat iritantnog Froda i Sama 😀

  • Gjuro says:

    Dosad sam simpatizirao Jacksona, ali, brate mili, što je previše, previše je. Razvlačiti knjižicu koja komotno stane u jedan film na tri dijela može se opravdati samo pohlepom. Možda ne bude financijska katastrofa (iako bi baš bilo zgodno), ali sigurno neće ponoviti uspjeh LOTR-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published.