Poziv svim filmašima

Piše: Deni Zgonjanin

Dragi filmaši,

ove srijede, 11. svibnja Vam u sklopu programa Priroda, multi-medij i virtualnost, Studentski centar /Kultura promjene predstavlja velikog medijskog “šaljivdžiju” i majstora filma Zbigniewa Rybczinskog.

Program počinje u 17 sati u MM centru i u potpunosti je besplatan.

Zbigniew Rybczyński je poljski redatelj i priznati pionir u HDTV tehnologiji. Na osebujan način majstorski vlada vizualnim efektima, a svojim nevjerojatnim slikama uspijeva svaki put iznova osvojiti kako publiku tako i stručnjake.

Nakon što je osvojio Oscara za film „Tango“ , Rybczynski se seli u SAD, gdje počinje režirati mnoge glazbene spotove za umjetnike kao što su Art of Noise, Mick Jagger, Simple Minds, Pet Shop Boys, Chuck Mangione, Alan Parsons Project, Yoko Ono, Lou Reed, Supertramp, Rush, Propaganda, Lady Pank . Također je tvorac spota za John Lennonovu legendarnu pjesmu „Imagine“.

PRIRODA, MULTI-MEDIJ I VIRTUALNOST, novi je program Kulture promjene Studenskog centra koji će uređivati i voditi međunarodno priznati multimedijski umjetnik, dugogodišnji voditelj i urednik MM centra SC (1977-1990) te redoviti profesor na Odsjeku za animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Ivan Ladislav Galeta.

Program se odvija svake srijede od 17 do 19 sati u dvorani MM centra, Savska 25.

Ovim programom nastojat će se kontinuiranim ciklusima, predavanjima, autorskim večerima, tribinama, razgovorima, retrospektivama i sl. predstaviti određena (alternativna) kinematografija, video stvaralaštvo, multi-medijsko područje, istraživački pravac, autorska ličnost, stručnjak specijalist, predavač…

Cilj je priključiti projektu sve one koji imaju što za reći i pokazati u vezi ove problematike, posebice s umjetničko-znanstvenog i teorijskog aspekta.

Niti jedna kulturna djelatnost ne može se razvijati u izolaciji i neinformiranosti o zbivanjima u drugim kulturnim sredinama, a posebice u vlastitoj.

Širim spektrom raznovrsnih podataka o zbivanjima u ovome području u nas i u svijetu, domaća će multi-medijska scena s praktičnog, teoretskog i opće kulturnog aspekta, imati više materijala i mogućnosti za razvijanje pune svijesti o svojem mjestu u odnosu na međunarodnu scenu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.