Potvrđene glasine o nastavku Top Gun-a

Piše: Monika Injac

Glasine da se radi na nastavku filmskog hita Top Gun o vojnim pilotima iz 1896 sada su i potvrđene, a glavna zvijezda filma Tom Cruise je rekao da će pristati na repriziranje uloge Mavericka samo ako je scenarij dovoljno dobar. Naime, direktor Paramounta Adam Goodman u intervjuu za Hollywood reporter potvrdio je da je projekt u pripremi.Također je rekao da će projekt dobiti prednost nad petim nastavkom serijala Nemoguća misija, u kojoj također glumi Cruise.

 Film koji je zaradio 353 milijuna dolara diljem svijeta, čini se kao dobra prilika za Paramount Pictures. Ponudili su producentu Jerryju Bruckheimeru i redatelju Tonyju Scottu da naprave nastavak svog akcijskog klasika, a naciljali su i oskarovca scenarista Christophera McQuarriea da osvježi scenarij.
Šuška se ako veliki utjecaj na snimanje nastavka veliki ima David Ellison, 27-godišnjak, sin šestog najbogatijeg čovjeka na svijetu – Larryja Ellisona. Iako je imao samo 3 godine kada je snimljen Top Gun, mladi Ellis je pod utjecajem tog filma postao prvo akrobatski pilot, a zatim i komercijalni pilot. Potom je završio filmsku školu na Kalifornijskom sveučilištu, da bi potom osnovao vlastitu producentsku kuću Skydance. Nakon prvih uspjeha, započeo je suradnju sa Paramount Pictures, a prvi film u nizu je “Nemoguća misija” u kojoj glumi upravo Tom Cruise.

Leave a Reply

Your email address will not be published.