Potencijalni negativac novih `Pirata s Kariba´

Piše: Terezija Bjelajac

Christoph+Waltz

Kako je u današnje vrijeme sveopći filmski trend postalo opadanje kvalitete prvotne ideje projekta što se više nastavaka snimi, nismo očekivali ništa drugačije ni za nove Pirate s Kariba: Dead Men Tell No Tales redateljskog dvojca Joachima Rønninga i Espena Sandberga (Max Manus, Bandidas). Svjesni smo da je ovaj projekt daleko od Smrtonosnog oružja 1, 2, 3, 6, 14, količinski jednakog Die Harda te bilo kojeg filma sa Stevenom Seagalom, pa fanovi gusara, prije nego posegnete za svojim kuburama, ovo nije još jedan hejterski članak.

Za svaku osobu kojoj su Pirati obilježili dio djetinjstva i tinejđerstva, uključujući i moju malenkost, alkoholizirano bauljanje Kapetana Sparrowa i njegove razmirice sa genijalnim Geofreeyem Rushom, nose posebne čari izuzetno zabavnog filma tijekom kojeg teško pada koncetracija. U petom dijelu koji napada velika platna daleke 2016., ponovo nas očekuje Depp, vještice i magija, žene znanstvenici (koliko god je to bilo moguće u 18. stoljeću), kapetani duhovi, brojne intrige i zapleti, ali i ono najvažnije – novi zlikovac.

Poznati filmski antagonist u ulogama nacista i narkobosova, poliglot, oskarovac, a prije svega dobar čovjek, muž i otac, Christoph Waltz, najvjerojatnije će odnijeti ulogu kapetana Branda, i da, apsolutno ga želim vidjeti u pernatom šeširu sa okom ili nogom manjka kako reži na svoju piratsku posadu. Možda je on taj začin potreban za oživljavanje arome stare deset godina, pa se nadamo da nas očekuje uz Deppa na nemirnim valovima najpoznatije holivudske morske priče.

Leave a Reply

Your email address will not be published.