Postoji li mogućnost za novi ‘Buffy’ film?

Piše: tonymelo

Kao što smo već nekoliko puta pisali, uspjeh Veronice Mars na Kickstarteru potakao je brojne glasine o mogućnosti realizacije drugih takvih projekata. Fanovi različitih serija koje nisu dobile zasluženi završetak nadaju se da će im Kickstarter pružiti mogućnost da još jednom, po posljednji put, vide svoje najdraže likove na velikome platnu. Nakon priče o Fireflyu, na red je došla Buffy the Vampire Slayer. Serija od istog autora, cara svemira Jossa Whedona, bila je tema nedavnog intervjua sa Sarom Michelle Gellar.

Premda je Gellar zainteresirana za snimanje filma, poznata je činjenica da Whedon nema vremena, a kada bi ga i imao, još uvijek ne postoji ideja o tome što bi se u filmu događalo. Na promociji svoje nove serije The Crazy Ones, Gellar je jasno istaknula da je glavni problem u priči. Tvrdi da Joss i ona često razgovaraju o mogućem Buffy filmu, ali da su svjesni da je Buffy već bila film i da to jednostavno nije funkcioniralo. No, na radost fanova, nadodala je i to da ako ikada bude smišljena kvalitetna priča koju je potrebno ispričati, snimanje je neupitno.

Pronalazak prave priče čini se kao razumljiv izgovor zašto se još uvijek ne razmišlja o započinjanju novog projekta. Ako se Buffy the Vampire Slayer ikada vrati kao film, poželjno bi bilo da u sebi sadrži i dobru priču i staru postavu glumaca i Whedona umjesto da se krene u snimanje nečega čiji bi jedini cilj bio iskorištavanje nostalgije radi brze zarade. Iako, moram priznati, bilo bi lijepo vidjeti „Seven seasons and two movies.“

Leave a Reply

Your email address will not be published.