Ponovno otvaranje istrage o smrti Natalie Wood

Piše: Jelena Djurdjic

Nekada su cijeli slučaj zvali i prokletstvom aktera kultnog Rebel Without a CauseJames Dean je poginuo u auto nesreći, Sal Mineo je ubijen a 29.-og studenog 1981. je došao red na Natalie.

Natalie Wood (West Side Story , Splendor in the Grass, triputa nominirana za Oskara) je kobne noći pala preko ograde jahte, na kojoj se nalazila sa suprugom Robertom Wagnerom i njihovim prijateljem Christopherom Walkenom. Zvanični nalaz sudskog vještaka je tada bio da je u pitanju nesreća. Histeriju u medijima su izazivali podaci da su na glumičinom tijelu bile vidljive modrice kao i da su se Robert i Christopher žučno svađali. Bizarni moment – obdukciju je izvršio izvjesni Thomas T Noguchi, koji je prethodno na svom obdukcijskom stolu imao i Marilyn Monroe i Bobbyja Kennedyja. On je ustvrdio da je glumica bila pijana i da se tako lijepo prevrnula preko ograde. Ne vjerujete? Niste jedini.

Slučaj je ponovno otvoren nakon što se oglasio kapetan broda Dennis Davern, u emisiji NBC-ja. On tvrdi da je svađa supružnika imala utjecaj na fatalan ishod, ali ne želi više otkrivati jer je istraga u toku. Njemu je opet teško vjerovati jer je nedavno izdao knjigu u kojoj opisuje događaje te noći i gdje citira dio svađe koji je čuo: “What do you want to do, fuck my wife? Is that what you want?” Knjigu je inače izdao i Wagner , kaže da on nije ubojica i ne zna ništa; i posljednji podatak – u vrijeme smrti Natalie je snimala Brainstorm. Co-star : Christopher Walken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.