Ponos, predrasude i zombiji

Piše: Deni Zgonjanin

Unatoč tome što su ovim nedjelom okaljali ugled možda najbolje knjige koju nikad ne bih pročitao, probat ću im oprostiti… LOL! NOT! NEVER!!!

Nego, nakon izdavanja knjige Pride and Prejudice and Zombies svima koji su ju pročitali je bilo jasno da će kad tad postati film. E pa to vrijeme je napokon došlo. Obrada književnog klasika Ponos i Predrasude- koji je govorio o ponosu i predrasudama,- opet govori o ponosu Mr. Darcya i Elizabeth Bennet, samo što se ovaj put sve to odvija za vrijeme epidemije nečeg što diže mrtve iz grobova. A Elizabeth Bennet i Mr. Darcy imaju predrasude prema takvim stvarima…

Projekt ekranizacije je pokrenut, a glavna zanimljivost trenutno jest izbor redatelja. Tri su momka u utrci za redateljskom pozicijom, Mike Newell (PRINCE OF PERSIA, HARRY POTTER-jedan od), David Slade ( HARD CANDY, 30 DAYS OF NIGHT) i Neil Marshall ( CENTURION, THE DESCENT). Po kuloarima se priča kako Mike Newell ima najveće šanse ali bih osobno njega najmanje želio vidjeti za kormilom, dok bi druga dvojica mogla dati zanimljiv doprinos uzevši u obzir njihovu povijest u horor ostvarenjima…

5 komentara za “Ponos, predrasude i zombiji

 • Matej Lovrić says:

  Neil Marshall, definitivno. The Descentom je to zasluzio.

 • Vanja says:

  Što mu je onda trebao “Centurion”? Samo još jednom se pokaže kako se dobar redatelj pokvari s puno novca za snimanje… odmah daj ovo, daj ono… i na kraju ništa.

  Iako se o “najboljoj knjizi koju Deni neće nikad pročitati” ( :) ), a koju ja obožavam, volim zombije (samo da se ne redatelj ne pogubi negdje pred kraj i zaboravi kako film treba nekako i zavšiti, a ne samo sviju “nestati”…) :)

 • Vanja says:

  Ispričavam se na kritičnom jutarnjem sklopu, ovo 20102010 mi opako izgleda :) pa griješim.

 • Petra says:

  Ja bih tu htjela vidjeti Marshalla ( s obzirom da sam voljela the descenta i dog soldiers), a ak ne njega onda Sladea ( hard candy je super, al što mu je trebala sumrak saga, beats me). Što Newell radi među ovom dvojicom, pitam se, njegova ostvarenja nisu dovoljno bizarna, nema ni jednog horrora ( osim ak se tu ne računa njegov stravično loš mona lisa smile:)).

 • maxima says:

  It is a universally acknowledged truth that every zombie in possession of brains is in a want for more brains. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.