Pojavio se sinopsis za distopijski The Purge

Piše: Ivan Andrijanić

Zamislite jednu noć u godini gdje je apsolutno sve dopušteno, bez ikakvih posljedica. Ubojstva, pljačke, nasilje, krađe itd. Ne možete pozvati hitnu pomoć, policiju, vatrogasce, nitko ne radi dvanaest sati, dok ne svane. Čitav svijet se u tako kratkom vremenu pretvara u potpunu pustoš, i onda sve iznova. U središte svega toga, stavite četveročlanu obitelj, koja će nastojati izvući glavu iz općeg kaosa.

Prilično neugodna  i panična pomisao, zar ne? Čak i za današnja vremena, koja sve više počinju ličiti na kakvu apokaliptičnu cyberpunk fikciju. Do ovog ekstrema ipak nismo dogurali, riječ je o nadolazećem filmu The Purge, gdje glume Ethan Hawke i Lena Headey. Oboje su imali uloge u dojmljivim distopijama (Hawke u Gattaci, Headeyeva u neuobičajeno kvalitetnom novom Dreddu), tako da im ovo nije strana tematika. Režiju potpisuje James DeMonaco, inače autor scenarija za The Negotiator. Kao redatelj je debitirao filmom Little New York, iz 2009. godine, gdje je također glumio Hawke.

Ovo obećavajuće djelo u kina stiže 31. svibnja 2013. godine. Priča definitivno ima potencijala, tako da nadajmo se da će i realizacija biti podjednako kvalitetna.

2 komentara za “Pojavio se sinopsis za distopijski The Purge

Leave a Reply

Your email address will not be published.