Pogledajte nikad emitiranu, groznu pilot epizodu ‘Teorije velikog praska’

Piše: Sven Mikulec

Teorija velikog praska, jedan od najpopularnijih američkih sitcomova u posljednje vrijeme koji je uspio osvojiti i hrvatsku TV publiku, danas se može pohvaliti impresivnom brojkom od 20-ak milijuna gledatelja po epizodi. Priča o četiri neprilagođena prijatelja-genijalca  i njihovoj blesavoj susjedi plavuši koja im promijeni život u tolikoj je mjeri oborila svijet s nogu da je glavne glumce prometnula u planetarne zvijezde, a Chucku Lorreu dala još jedan razlog da svaku večer u san utone sa samozadovoljnim smiješkom.

Međutim, kao što se Lorre vrlo dobro sjeća, Teorija velikog praska ustvari je počela vrlo skromnim praskom – nikad emitirana pilot epizoda CBS-ove zlatne koke ne da nije naslućivala ovakav rasplet, nego je, da se poslužimo autorovim riječima s kojima se slažem, bila prilično – grozna. Od poznatih lica, u njoj se pojavljuju samo Jim Parsons (Sheldon) i Johnny Galecki (Leonard), i samo i jedino zbog njihove kemije i prepucavanja projekt je, pretpostavljamo, dobio zeleno svjetlo. Sve ostalo je za crvenjenje i brzi zaborav.

Uostalom, što vam ja imam govoriti. Pogledajte sami:

16 komentara za “Pogledajte nikad emitiranu, groznu pilot epizodu ‘Teorije velikog praska’

 • mali says:

  ja neznam kako su uspjeli dobiti novac za cijelu sezonu s tako losim pilotom.
  Serije s 40 puta boljim prvim sezonama nikada nisu dobili drugu a ovo je proslo. WTF!!!

 • veliki says:

  zakon, koja je budala ovo nazvala grozno

 • Gjuro says:

  Autor serije. Pročitaj pa onda komentiraj.

 • Sven Mikulec says:

  I ja sam nazvao. Loša je.

 • AM says:

  Ovo je prva pilot epizoda, koja nije dobro prošla kod testne publike. Nakon toga je snimljena druga pilot epizoda, u kojoj upoznaju Penny. Druga pilot epizoda je imala većinu šala i dalje unutra, ali su boje bile vedrije, sve dorađenije i ljubazniju Penny. Serija je postala ultra gledana u trećoj sezoni kad je išla nakon 2,5 muškarca, te još više u 5. sezoni kad su se prve sezone počele prikazivati u syndicationu, te još više gledana u 6. sezoni. Četvrta sezona je realno najslabija.

 • tonymelo says:

  Nije mi uopće toliko loša epizoda. Malo je pretamno i ova crna geek žena je iritantna, ali je sve ostalo prihvatljivo. Ima par dobrih fora, Sheldon mi je ovakav čak i bolji, a ova nadrkana žena je sasvim ok.

 • Gjuro says:

  Ima par dobrih fora, ali kao cjelina ne drži vodu. Razlika nebo-zemlja u odnosu na pravu seriju. Dobar pokazatelj koliko dobra ideja malo znači bez kvalitetne razrade.

 • Borislav says:

  Loš pilot. Kvazi lezba, loš lik plavuše, užasna scenografija i nema najboljih likova (Wolowitza i Raja). Fore su iste kao i u ostatku serijala.

 • Fabi says:

  Grozno,ovako lošu epizodu nikad nisam vidio.Obožavam tu seriju i to najviše šestu epizodu

 • LOL says:

  Ovo je grozno! Vrlo loše napravljeno, loša scenografija, ženska (Penny) je loša, a ova druga nerd ženska je još gora i uopće se ne uklapa. Sheldon u ovom Pilotu izgleda kao da je više socijalni tip i da je imao seksualni odnos s onom žensko….

 • DS says:

  Njih dva su od samog početka odlični, kada njih slušaš nema razlika spram sadašnjosti. Dobili su lovu vjerojatno zbog teme, originalnog dijaloga i njih dva. Možda procjena da bi serija mogla proći zbog aktualne popularnosti znanosti. Nemam pojma. :) Vjerojatno najgori touch je dodir osamdesetih; baca seriju u to doba.

 • MS says:

  Episoda bi mi bila ok da je ova plauša prava penny, ova iritanta lessly Wincle i da ima Raya i Howarda nebi ništa rekla i možda nebi bila tako grozna.

 • tbbt says:

  Episoda bi bila super da je ova plavuša penny, iritanta lessly wincle i da su ubačeni ray i howard, a sheldon mi je ovdje čak i bolji,ćak mi je i tekst vrlo dobar, još mi se samo ne sviđa njihov stan sav je natrpan, a i boja je nekako pretamna.

 • denis says:

  Teorija velikog praska je najveći fenomen modernih humorustičnih serija. ne znam ni jednu drugu seriju da je takav hit, i da je toliko je obrazovanih i mladih ljudi vole gledati; a da ima tako banalan, nezrel humor. Preglumljavanje + teen komedija.
  Osobno, nikad to neću shvatiti.
  Ali tko voli, neka uživa :)

 • Maja says:

  vidim da su jedene rečenice iste kao u pravoj 1. episode samo mi nejde u glavu zakaj se nisam smijala na te rečenice kao u pravoj 1. episodi.

 • m... says:

  Episoda bi bila ok da su pogođeni svi likovi ovdje su mi dobri samo sheldon i leonard ove dvije mi nikako ne odgovaraju a i nedostaju mi ray i howard.

Leave a Reply

Your email address will not be published.