Počelo snimanje “Kauboja”!

Piše: Sven Mikulec

Protekle je subote u Zagrebu u produkciji Kabineta počelo snimanje dugometražnog filma Kauboji, temeljenog na hit-predstavi Teatra Exit koja se dosad može pohvaliti s više od 100.000 gledatelja. Za režiju i scenarij filma koji veselo očekujemo odabran je Tomislav Mršić, koji je dosad radio jedino na seriji Jura Hura (nadam se nešto bolje od Nore Fore) te dokumentarcima Kako je Vojtjeh tražio istinu i Slučajni sin, a glumačku postavu činit će Saša Anočić, Živko Anočić, Matija Antolić, Hrvoje Barišić, Kruno Klabučar, Ivana Rushaidat, Rakan Rushaidat i Radovan Ruždjak.  Dodajmo da su za glazbu zaduženi Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle. Osim u metropoli, Kauboji će se snimati i u Kutini te Ivanić Gradu.

Za one koji nisu imali prilike uživati u njihovim nastupima u Exitu, Kauboji nam donose priču o šestorici muškaraca i jednoj ženi koji se okupljaju kako bi napravili predstavu, koju zatim odlučuju smjestiti u vestern ambijent. Dok odrađuju mnogobrojne, često neuspješne probe za nastup, likovi nam postupno otkrivaju svoje životne priče i pred očima nam se mijenjaju, utječući i mijenjajući jedni druge, postajući istovremeno manje kolege a više prijatelji.

U ovako ranoj fazi razvoja filma već je stiglo jedno značajno priznanje – Mršićev scenarij uvršten je u Cinelink 2012 Sarajevo Film Festivala kao jedan od osam prihvaćenih scenarija iz čitave Europe, i to između više od 60 prijavljenih.

Premijera je zakazana za Pula Film Festival, a u kinima ga možemo očekivati u listopadu ove godine u distribuciji Blitza.

Leave a Reply

Your email address will not be published.