Planira se horor antologija The ABC’s of Death

Piše: Deni Zgonjanin

Ovo je je stvarno projekt vrijedan divljenja. Drafthouse Films će se udružiti sa Timpson Films, Magnet Releasing i 26 filmaša kako bi producirali horor antologiju The ABC’s of Death. Svaki će redatelj dobiti jedno slovo iz abecede koje će pretvoriti u kratki film, a svaki od tih filmova će prikazati jedan način na koji se može umrijeti.

Redatelji koji će sudjelovati u projektu su Jason Eisener (Hobo With a Shotgun), Nacho Vigalondo (Timecrimes), Ti West (The House of the Devil),  Srđan Spasojević (Srpski film), Angela Bettis, Ben Wheatley, Banjong Pisanthanakun, Adrian Garcia Bogliano, Ernesto Diaz Espinoza, Bruno Forzani and Héléne Cattet, Gadi Harel, Thomas Malling, Yoshihiro Nishimura, Simon Rumley, Tak Sakaguchi and Yuji Shimomura, Marcel Sarmiento, Timo Tjahjanto, Andrew Traucki, Jake West i Adam Wingard. Ime posljednjeg redatelja će biti odlučeno natječajem kojem će moći pristupiti bilo tko.

Snimanje bi trebalo početi u 6. mjesecu i trajati točno 6 mjeseci, 6 tjedana i 6 dana, a prema riječima producenata, ovo je prilika da se puno kreativnih redatelja udruži i stvori film koji će imati više uzbudljivih scena od bilo kojeg ljetnog blockbustera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.