Pixar mijenja kraj nastavka filma ‘Finding Nemo’

Piše: Tena Strahinec

U travnju ove godine objavljeno je da se radi na nastavku filma U potrazi za Nemom (izv. Finding Nemo) pod naslovom Finding Dory, a sad se saznaje i da je Pixar odlučio promijeniti kraj filma. Razlog je dokumentarac redateljice Gabriele Cowperthwaite pod nazivom Blackfish, koji kritizira ponašanje zaposlenika vodenih zabavnih parkova prema životinjama te upozorava na opasnosti držanja tako inteligentnih i opasnih životinja poput orki u zatočeništvu.

Ellen DeGeneres ponovno će dati glas Nemovoj prijateljici Dory, koja je ovaj put glavni lik. Radnja se odvija godinu dana nakon Nemove pustolovine – Dory odlazi u potragu za svojim roditeljima (Eugene Levy i Diane Keaton). Osmišljen je novi lik – kit Bailey (Ty Burrell) s kojim Dory, prema tvrdnji zaposlenika Pixara, na kraju priče završava u vodenom zabavnom parku sličnom SeaWorldu.

U dokumentarcu je otkriveno u kakvim se uvjetima drže životinje, zbog čega Pixar radi na promjeni završetka – prema scenariju životinje će imati opciju odlaska iz vodenih „zatvora“. S obzirom na povećanu pozornost javnosti SeaWorld će vjerojatno poboljšati uvjete u kojima žive životinje, a na taj način možda i utjecati na promjenu uvjeta u drugim zabavnim parkovima. Redatelj filma je Andrew Stanton, a kako se Dory nosi s problemima sa svojim pamćenjem i što se događa s njenim roditeljima, otkrit ćemo u studenom 2015. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.