Pisac DC Comicsa navješta `Aquaman´ film

Piše: Tena Strahinec

raj-aquaman

Kralj sedam mora, Aquaman, stalno je na meti i stalno jadnog ismijavaju – ako nigdje drugdje, mogli ste skužiti u par epizoda Teorije Velikog praska (dovoljan je pogled na Rajev Aquaman kostim). I zbog svega toga, jadan i razočaran i dalje čeka da dobije svoju priliku na velikom platnu i pokaže se u kul svjetlu kino dvorana. Pisac i svojevrsni Godfather DC Comicsa (područja zabave) Geoff Johns od 2000e vodi kampanju da ponovno upozna svijet s novim, respektabilnim Aquamanom.

U posljednjem intervjuu spomenuo je da postoji mjesto za Aquamana u DC-jevom multimedijskom svijetu; dakle pretpostavljamo da se radi o filmovima pa kaže: „On je glavni lik kompanije. Postao je predmet šale i odjednom nije ničiji omiljeni superheroj. On je lik o kojem se može ispričati puno priča i nema sumnje da je jedan od najpoznatijih superheroja u popularnoj kulturi.“ Johns kaže da ne može shvatiti otkud toliko straha od bavljenja tim likom – obitava u drugom svijetu (vodi), njegova priča je dovoljan povod za epsku pustolovinu (davno izgubljen kralj Atlantide želi natrag svoje prijestolje koje mu je ukrao psihotični polubrat), a njegove moći i priče u kinu bi izgledale spektakularno.

Film je zasad još uvijek glasina, no hintovi su tu. Na DC-u je da kreiraju priču i karakter lika koji će izazivati jednako poštovanje koje kod gledatelja izaziva npr. Batman. Uskoro ćemo ga gledati u njegovom vlastitom animiranom filmu – prvi korak je tu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.