Pirati s Kariba 5

Piše: Koraljka Suton

Prošli se mjesec suškalo da Walt Disney Pictures ponovno namjerava okupiti ekipu Pirata s Kariba kako bi dotičnu franšizu izmuzli do krajnjih granica snimanjem još dvaju nastavaka. Ovaj je tjedan dotična glasina barem djelomično potvrđena, jer je scenarist Terry Rossio dobio zeleno svjetlo za početak rada na scenariju za peti film. Ta je vijest zanimljiva čisto zbog toga što će petica biti prvi film na kojem će Rossio raditi bez svog dugogodišnjeg koscenarista Teda Elliotta.

Disney je također u pregovorima s režiserom Robom Marshallom (Chicago, Sjećanja jedne gejše), kojem bi to bio već drugi redateljski posao u sklopu ove franšize (režirao je četvorku Pirati s Kariba: Nepoznate plime koja bi se trebala naći na kino repertoaru u svibnju, dok je za režiju prvih triju filmova zadužen bio Gore Verbinski).

Što se glumačke postave tiče, za pretpostaviti je da će Depp pristati još jednom (ili dva puta) zablistati i šarmirati nas kao vječito rumom opijeni kapetan Jack Sparrow, jer u protivnom snimanje nastavaka ne bi imalo nikakvog smisla (makar, ako ćemo iskreno, meni osobno ni ovako nema).

8 komentara za “Pirati s Kariba 5

 • maxima says:

  Zbog neplaniranog gledanja omiljenog mi Sparrowa (što god tko kaže) u jednoj izvedbi, koja me zatrpala zemljom, obavezno mi treba svih 5 komada, čak i taj koji je tek u mozgovnim pelenama.

 • nikula says:

  sta se mene tice mogu ih snimit 100 ja cu svaki gledat…jer sva 4 djela su pre dobra

 • hzsaa says:

  Jao jedva cekam da izadje novi dio stvarno su dobri mogao bi gledati svaki dan srugi dio

 • josip says:

  filmovi su presavrseni,da bar naprave jos 20 nastavaka a ne 2.nemam rijeci

 • Vito Mamula says:

  U pirati s kariiba 5 može biti kako jack ide na pusti otok po Angelicu koja je u mađuvremenu rodila Jackovo dijete koje je zovi Jack-Junior te ga ostave Gibsu na čuvanje,te zajedno odlaze u novu avanturu traženja “Crnog Bisera”.Neka se nastavak zove “Pirati S Kariba:Potraga za Crnim Bisserom”.

 • CaptainSparrow says:

  U četvrtom dijelu Jack Sparrow uzima crni biser, koji se nalazi zatočen u staklenoj boci, zajedno sa još cijelom flotom brodova zatočenih u staklenim bocama od strane Kapetana Blackbearda, kojeg u četvrtom dijelu ubija kapetan barbossa.. Za ocekivati je da ce se na to nasloniti peti dio, mozda Sparrow bude komandovao cijelom flotom brodova 😀

 • Piratiskaribanajvecifan:D says:

  Ja se slazem sa svima ovdje nebi mi smetalo da je jos i 1000 nastavaka jer su svi presavrseni mada su mi mozda jos i najbolji prva 3 koja je napravio ajmo rec gore vrbinski mada mi je i 4. nastavak super. Jako bih zelio da naprave 5, isto kao i 6,7,8,9,10… Mada jednom ce i tome doci kraj jer ce Johnny Depp ostariti :/ Ali captain jack sparrow je legenda i malo mi je zao sto nema willa, a i tia dalma ce mi malo faliti bila je zakon meni a i davy jones isto tako a za 5 bi mogli i nesto “smjesati” sa flying dutchmanom.

 • CaptainJackSparrow says:

  Predobar serijal… Jednostavno ne vjerujem! Od svih četiri serijala koje sam pogledao, ni jedan nije bio razočaravajući. Jedicu sam pogledao na televiziji kad je bio i jednostavno, iznenadio me i reko sam sam sebi da trebam skinut i ostale dijelove. Ne mogu dočekat 5-icu jer sam danas pogledo posljednji serijal i sad mi je žao što nisam malo pričekao s time. Jedinica je bila savršena, dvojka me posebno iznenadila povratkom Kapetana Barbosse, trojka je bila dosta komplicirana a jedina zamjerka za 4. dio je to što se radnja nije više odvijala na morima. Žao mi je što se u četvorci nisu pojavili Will i Elizabeth ali koliko sam načuo i pročitao, saznao sam da je Orlandoo Bloom izjavio da bi se volio vratiti u petom nastavku Pirati s Kariba.

Leave a Reply

Your email address will not be published.