Pirati s Kariba 5 dobili scenarista

Piše: Filip Jakovljević

Nakon vijesti da će jedna od najpoznatijih filmskih franšiza, Jurassic Park, dobiti svoj četvrti nastavak 2014. godine, dolazi vijest o novom nastavku još jednog hit serijala. Za scenarista filma Pirates of the Caribbean 5 izabran je Jeff Nathanson (Catch Me If You Can).

Mnogi vjeruju da ovaj serijal na životu drži samo Johnny Depp, jer je on jedan od rijetkih koji se pojavio u četvrtom nastavku, koji definitvno nije opravdao uspjeh prva tri dijela, a 2011. je navodno bio blizu potpisivanja za pojavljivanje u petom dijelu, međutim to se još nije dogodilo. Također, još nije potvrđen ni povratak Geoffreya Rusha i Kevina McNallyja, glumaca koji su se uz Deppa jedini pojavili u sva četiri dosad snimljena nastavka.

Unatoč manjoj kvaliteti i popularnosti zarada četvrtog nastavka je prešla milijardu dolara i stoji među deset najvećih zarada svih vremena. Hoće li nešto niži uspjeh četvrtog dijela, barem što se gledatelja tiče, utjecati na zaradu petice vrijeme će pokazati, ali Disney je očito procijenio da je barem još jedan nastavak dugoročno isplativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.