Pinocchio stavljen na čekanje

Piše: Terezija Bjelajac

Stop – motion projekt Guillerma del Toroa, odgođen je do daljnjeg. Guillermo (Panov Labirint, Hellboy) se udružio sa scenaristom Grisom Grimlyjem kako bi oživio Pinocchia i na velikim ekranima. Nažalost, zbog velikih problema sa zaradom koje je pretrpio Burtonov Frankenweenie, Jim Henson Company nije htio riskirati sa još jednim sličnim projektom, bez obzira na milijune oduševljenih fanova i djece diljem svijeta.

Ono što odgodu ovog projekta čini još tužnijom, je činjenica da su glazbenik Tom Waits, Daniel Radcliffe (Harry Potter) i Ron Perlman (Hellboy, Drive) bili predviđeni za posuđivanje glasova glavnim likovima ove svima nam poznate priče. Tehnika kojom su se planirali služiti, ista je ona u kojoj smo imali priliku gledati u Rangu Gorea Verbinskog. Bez obzira na golem potencijal i želju fanova, studio se ne želi kockati ovim projektom, bar za sada.

Ostaje nam samo nadati se da će se navedeni filmski geniji ponovo udružiti i dopustiti malom drvenom dječaku da jednog dana zasjaji na velikim ekranima i da mu se konačno oda počast koju zaslužuje njegov filmski potencijal.

 

3 komentara za “Pinocchio stavljen na čekanje

  • Valentino Bahun-Golub says:

    Kae Rango bio stop-motion? Ne izgleda mi tak.

  • Deni Zgonjanin says:

    Nije bio, mislim da je del Toro planirao raditi stop motion adaptaciju, ali se predomislio pa odlučio krenuti Rango style…

Leave a Reply

Your email address will not be published.