Phoenixu ponuđena uloga Lexa Luthora, Paul Rudd postaje Ant-Man

Piše: Tena Strahinec

Joaquin-Phoenix

Stigla je vijest da je Joaquinu Phoenixu ponuđena uloga negativca u Batman vs. Superman. Nakon Čovjeka od čelika (izv. Man of Steel) pretpostavljalo se da će u BvsS ubaciti lik zlog Supermanovog neprijatelja Lexa Luthora. Luthor je inteligentni znanstvenik čiji je cilj uništiti Supermana te se smatra da će upravo on biti glavni negativac u filmu.

Callan Mulvey i bivši baywatchevac Jason Momoa razmatraju se oko drugih uloga u BvsS-u, a scenarist Arga, Chris Terrio, dati će svoj touch scenariju. Sjajni Phoenix zasjao je u brojnim filmskim ulogama, a poznat je po nepredvidljivosti oko biranja filmova u kojima će se pojaviti. Trenutno odlučuje i oko prihvaćanja uloge u Sea of Trees, trileru redatelja Gusa Van Santa s kojim je već radio. Triler/drama zvuči više phoenixasto nego uloga Luthora: čovjek odluči počiniti samoubojstvo u zloglasnoj šumi poznatoj upravo po tome, no omete ga Japanac koji dvoji oko počinjavanja samoubojstva i pokušava naći put iz šume – njih dvojica krenu u pustolovinu preživljavanja. Nepredvidljivi Phoenix nas možda iznenadi i ipak odluči odglumiti zlog Luthora.

paul-rudd

S druge strane, Paul Rudd je dobio ulogu Ant-Mana. Redatelj Edgar Wright i Joe Cornish napisali su scenarij o znanstveniku Hanku Pymu koji je izumio supstance koje mu omogućuju da se smanji do najsitnije čestice, a isto tako i poveća te da komunicira s insektima. Rudd je trenutno u pregovorima oko uloge, a, kako smo pisali, njegov donedavni protivnik za ovu ulogu Joseph Gordon-Levitt dobio je glavnu ulogu Morpheusa i mjesto redatelja u Sandmanu. JGL ispada iz Ant-Mana osim ako ga ne ubace kasnije, kao npr. negativca koji je ukrao Pymovu tehnologiju i postao sljedeći Ant-Man.

Prema stripovima, Pym je bio jedan od osnivača Avengersa zajedno sa svojom djevojkom/partnericom u borbi protiv zločina Janet Van Dyke, tj. Wasp. Wasp i Pym su se zajedno borili, a Wasp je imala i veliku ulogu u uništavanju Ultrona, Pymove kreacije koja je podivljala i okrenula se protiv njega. Ant-Man stiže u kina 31. srpnja 2015. Rudda inače znamo po humorističnim ulogama pa bismo Pyma mogli gledati kao downeyjevskog sarkastičnog znanstvenika. Ili je to preslično karakteru Tonyja Starka? Kakve su vaše reakcije?

3 komentara za “Phoenixu ponuđena uloga Lexa Luthora, Paul Rudd postaje Ant-Man

  • tonymelo says:

    Ne paše mi Paul Rudd kao Pym. Teško mi ga je zamislit u ozbiljnijim scenama.

  • tena says:

    karakterno je mekan i vrckav, nemrem ga uopće vizualizirat u takvoj ulozi. time will tell.

  • Joaquin Phoenix bi po meni bio odličan odabir za jednog drugog negativca iz DC svemira, pogotovo ako se ide sa starijim Bruce Wayneom :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.