Peter Jackson o nastavku Avantura Tintina

Piše: Valentino Bahun-Golub

Nastavak Spielbergovih Avantura Tintina je na putu, sudeći po Peteru Jacksonu. Početni plan je bio da Jackson snimi „performance-capture“ dio nastavka Tintina ovo ljeto nakon što završi produkciju na Hobitu, no odluka da se proširi Tolkienova adaptacija na trilogiju i pripreme za izdavanje An Unexpected Journey razumljivo su zauzeli Jacksonu malo više vremena. Iako još uvijek planira 8 tjedana dodatnog snimanja Hobita početkom iduće godine, čini se da se i on nada da će početi snimati Tintina 2013.

Tijekom press turneje za An Unexpected Journey, Jackson je rekao novinarima da je plan snimiti „performance-capture“ za Tintina u nekom trenutku iduće godine da bi ga izdao 2015. Spielberg je prethodno otkrio da će Jacksonu trebati samo 21 ili 21 dan da završi „performance-capture“, tako da je moguće da će odmah krenuti na to čim konačno završi Hobita.

Naravno Jackson će također morati srediti post-produkciju na drugom djelu Hobita, The Desolation of Smaug, prije nego film dođe u kina u prosincu 2013. Međutim, u najnovijem video blogu Jackson je već radio na montažiranju Smauga, a nedavno je i otkrio da ga je već i završio. To znači da mu vjerojatno još nije puno ostalo od post-produkcije Smauga osim usavršavanja vizualnih efekata, tako da svi znakovi ukazuju na to da će Jackson ipak izdan Tintina do 2015.

Ako sve krene po planu, izgleda da ćemo filmove Peter Jacksona gledati svake godine u kino slijedeće četiri godine za redom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.