Peppersi i Franz Ferdinand otvaraju VAFI

Piše: Deni Zgonjanin

VAFI 4 (Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin) stvarno nam je pred vratima. Sutra, u četvrtak, u 18 sati u kinu Galerija očekuje nas službeno otvorenje. Kako se radi o festivalu animacije kojem je ove godine partner MTV nema boljeg načina da počne projekcijom i to animiranih trailera glazbene televizije koja je animaciji oduvijek posvećivala veliku pozornost.

Animirani spotovi
-Ponosni smo što je četvrto izdanje VAFI-ja u MTV stilu. Svake godine se kroz partnere trudimo prikazati raznovrsnost animiranog filma. Uz animirane MTV trailere na otvorenju  publika će moći vidjeti odlične animirane spotove “Otherside” Red Hot Chilli Peppersa,  “Take me out” Franz Ferdinanda i “Young Folks” Peter&Bjorn&Johna koje je pomno izabrala Vanja Hraste  – rekla je programska direktorica VAFI-ja Sandra Malenica.

Sat vremena, 12 filmova

Nakon otvorenja u 20 sati kreću i prve projekcije u kinu Galerija. U sat vremena prikazat će se 12 animiranih filmova u kategoriji SENIOR namijenjenih mladima. Radi se o kratkim filmovima animatora iz Slovenije, Poljske, Rusije, Španjolske, Finske, Rumunjske, Hrvatske i SAD-a.

Izložba i film

Od četvrtka pa do nedjelje, za vrijeme trajanja festivala, u palači Herzer otvorena je i izložba dječjih radova “Najbolje od djece” nastala na 3. bijenalu dječje umjetnosti Sharjah, a u Muzeju anđela prikazuje se “Animated Memories” AWG/ASIFA workshop group film.

Svi programi su besplatni!

——————————————————————————————————————–

25. travnja, ČETVRTAK

 

18.00 KINO GALERIJA

Službeno otvaranje festivala

animated MTV trailers & music videos

 

20.00 KINO GALERIJA

VAFI SENIOR

animirani filmovi za mlade, 14+

2 komentara za “Peppersi i Franz Ferdinand otvaraju VAFI

  • miro says:

    De bokte Deni, manje citaj tog net.hr-a, iz naslova sam mislio da Peppersi i Franz Ferdinand SVIRAJU na otvorenju vestivala XD

  • Sven Mikulec says:

    Ovo je bio podli naslov, u rangu najboljih radova Indexa 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.