Penn Badgley kao Jeff Buckley

Piše: Koraljka Suton

Penn Badgley, mladi glumac koji se proslavio ulogom u teen seriji Gossip Girl, dobio je ulogu pokojnog kultnog glazbenika Jeffa Buckleya u nezavisnom biografskom filmu Greetings from Tim Buckley. Američki kantautori Tim i Jeff bili su otac i sin koje je snašla ista sudbina: Tim se predozirao heroinom 1975. (imao je samo 28 godina) dok se Jeff utopio 1997. u dobi od 30. Jeff je za života izdao samo jedan studijski album (Grace) dok su ostali albumi (neobjavljene snimke predviđene za drugi album te kompilacije) izašli nakon njegove smrti.

Režije će se prihvatiti Dan Algrant (People I Know, Naked in New York) a radnja filma bit će smještena 1991. godine, kada je održan tribute koncert Timu Buckleyju (koji se zvao upravo Greetings from Tim Buckley), koji je poslužio kao odskočna daska za Jeffovu karijeru.

Nemam ništa protiv Penna Badgleya (gledala sam ga jedino u Easy A jer Gossip Girl baš i nije…my cup of tea) ali s obzirom na to da mi je Jeff jedan od najdražih glazbenika, ne mogu ne izraziti krajnju skepsu, stoga…izražavam krajnju skepsu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.