Pelé utrčava na veliko platno

Piše: tonymelo

Pele_biopic

Filmski studio Seine Pictures objavio je vijest da započinje sa snimanjem biografskog filma Pelé koji će ispričati životnu priču brazilske nogometne legende Edsona Arantesa do Nascimentoa. Poznata je skoro cijela glumačka postava, a scenaristi Michael i Jeff Zimbalist će preuzeti uloge redatelja. Film će se snimati u Brazilu. Vincent D’Onofrio i Rodrigo Santoro su u finalnoj fazi pregovora sa studijom kako bi se pridružili projektu koji će nam prikazati život legendarnog sportaša od njegovog djetinjstva pa sve do završetka nogometne karijere.

Brian Grazer, dobitnik Oscara i suosnivač studija Imagine Entertainment, naći će se u ulozi producenta filma koji će ispričati čudesnu priču o sedamnaestogodišnjem dječaku koji je zabio pobjednički gol davne 1958. godine i time omogućio Brazilu da prvi puta u svojoj povijesti osvoji Svjetsko prvenstvo. Pomoću svojeg neslomljivog duha i autentičnog stila igre, Pelé nadilazi sve probleme s kojima se susreće brazilska mladež, od kojih su najistaknutiji siromaštvo i neimaština, te usprkos nemogućim izgledima uspijeva inspirirati svoju državu, ali i cijeli svijet.

Sporedne likove u filmu glume Diego Boneta (Rock of Ages), Colm Meaney (Get Him to the Greek) i Seu Jorge (The Life Aquatic with Steve Zissou). Osim njih imati ćemo priliku vidjeti i Mariannu Nunes, Miltona Goncalesa, Rafaela Henriquea, Marcusa Viniciusa, Julia Levyja i mnoge druge. Vincent D’Onforio bi trebao glumiti trenera brazilske reprezentacije Feola, a Diego Boneta će glumiti glavnog Peléovog neprijatelja Josea, koji mu je dodijelio ozloglašen nadimak još dok su bili djeca. Seua Jorgea ćemo vidjeti u ulozi njegovog oca, dok će mlađe verzije Pelea glumiti Kevin de Paula i Leonardo Lima Carvalho. Još uvijek se ne zna  se koja uloga je pripala Santoru, ali smo sigurni da zbog očitih razloga neće glumiti Peléa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.