Paul Walker poginuo u prometnoj nesreći

Piše: Sven Mikulec

paul-walker

U prometnoj nesreći koja se jučer oko 15.30 sati dogodila nedaleko Hollywooda, život je u plamenu izgubio 40-godišnji američki glumac Paul Walker, zvijezda serijala filmova Brzi i žestoki.

Vraćajući se s humanitarnog eventa vlastite organizacije Reach Out Worldwide za žrtve tajfuna na Filipinima 50-ak kilometara od Hollywooda, crveni Porsche Carrera u kojem je Walker sjedio na suvozačkom mjestu sletio je s ceste, udario u rasvjetni stup i zapalio se. Kad je stigla na mjesto nesreće, policija je samo mogla proglasiti glumca i njegova prijatelja mrtvima.

Mladi glumac koji je život okončao u istoj stvari koja ga je proslavila – jurećem autu – svoju je karijeru započeo još kao dvogodišnjak, u reklamama za Pampers pelene. Filmsku je karijeru pokrenuo horor-komedijom Monster in the Closet 1986., ali pravu je slavu doživio tek 1998. komedijom Meet the Deedles, koja mu je omogućila nastup u filmovima Pleasantville (1998.), Varsity Blues (1999.), She’s All That (1999.) i The Skulls (2000.). 2001. pokrenula se franšiza koja će mu obilježiti karijeru – uloga atipičnog policajca Briana O’Connora u Brzima i žestokima Walkera je, uz kolegu iz filma Vina Diesela, lansirala u zvijezde, a šest nastavaka priče trebalo je biti nadograđeno i sedmim dijelom. Od ostalih filmova, vrijedi spomenuti Joy Ride (2001.), Into the Blue (2005.), Running Scared (2006.) i Flags of Our Fathers (2006.). Kako je u veljači ove godine najavljeno, Walker je trebao utjeloviti i Agenta 47 u filmskoj verziji popularne igre Hitman.

2 komentara za “Paul Walker poginuo u prometnoj nesreći

 • Doc says:

  Tuga stvarno :( Pogotovo kad vidim da su se vracali sa humanitarne priredbe :L R.I.P
  Šta ti je život, jedna velika ironija. Dječko je snimao filmove o brzoj vožnji, vjerovatno najbojli filmovi sa tom tematikom i pogine u autu…
  “If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling.” – Paul Walker
  Pocivaj u miru :(zao mi ovog tipa nemogu opisat!!!

 • abc says:

  Steta velika. Momak je bio veliki potencijal. Da je bar on vozio. Mozda se ne bi desilo ovo. Ali… Ko zna !?? R.I.P.

  p.s. kad te holivoud uci da auta uvijek moraju ekpslodirati i onda neces da pridjes pa da pomognes… ova nesreca je tako ironicna da je to smijesno…

Leave a Reply

Your email address will not be published.