Paul Greengrass možda preuzima `The Stand´

Piše: tonymelo

Paul-Greengrass

Filmska adaptacija romana Stephena Kinga, The Stand zabilježila je unazad par godina brojne uspone i padove, a sada se tome može pridodati još jedan pad. Redatelj Scott Cooper (Out of the Furnace) pridružio se elitnom klubu redatelja, u kojemu se za sada nalaze Ben Affleck i David Yates, koji su u određenom trenutku bili vezani uz ovaj projekt, da bi iz različitih razloga naknadno odustali. Čini se da je adaptacija ove post-apokaliptične priče prilično zahtjevna, no Warner Bros. ne planira odustati. Redatelj filma Captain Phillips, Paul Greengrass spominje se kao novi kandidat.

Badass Digest nam donosi vijest da je upravo Greengrass glavni izbor studijskih glavešina. Postavlja se pitanje koliko je ova ideja primjerena, s obzirom na to da su svi dosadašnji projekti ovoga redatelja bile priče iz stvarnog svijeta. Njegovo neiskustvo u adaptiranju ovakve vrste filmova moglo bi doći do izražaja. Još uvijek se ne zna da li je Greengrass zainteresiran za suradnju, ali trenutno nije zaposlen ni na jednom projektu. Bio je u razgovorima sa studiom DreamWorks oko rada na filmu Trail of the Chicago 7, ali je odustao nakon što je studio odbio povisiti postojeći budžet.

Kao razlog odustajanja Scotta Coopera navode se kreativne razlike. Redatelj je htio napraviti film koji će biti R-rated, dok je studio zahtijevao da se snimi PG-13 verzija. Osim navedenoga, problem je proizašao i iz toga što WB još uvijek nije odlučio hoće li se adaptacija sastojati od jednog, dva ili tri filma, što je Coopera dovelo u tešku poziciju jer je uz režiju radio i na scenariju.

U slučaju da Greengras odbije redateljsku stolicu, Warner Bros. razmatra još nekoliko mogućih kandidata. To su Daniel Espinosa (Safe House), Cary Fukunaga (Jane Eyre) i Denis Villeneuve (Prisoners). Čini se da je studio vrlo odlučan u namjeri da se film snimi pošto poto. Samo se nadamo ne na štetu samog filma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.