Palunko opet u akciji

Piše: Deni Zgonjanin

Pošalji sms, snimi film!

Imaš genijalnu ideju za kratki igrani film, ali ne znaš kako ju razraditi u scenarij? Prijavi se na scenarističku radionicu Palunko i možda ćeš slijedeće godine na Zagreb Film Festivalu gledati baš svoj film!

Osmu godinu za redom u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, a u sklopu Zagreb film festivala, od 18. do 23. listopada, održava se scenaristička radionica Palunko, mjesto za sve koji žele naučiti kako se pišu filmski scenariji. U pet dana radionice, uz mentore Dalibora Matanića, Zvonimira Jurića i Tomislava Zajeca, dvanaest će odabranih polaznika kroz praktični rad svoje ideje razraditi u filmske scenarije, a najbolji će od njih osvojiti i realizaciju u produkciji Hrvatskog filmskog saveza i Propeler filma te premijeru na Zagreb Film Festivalu 2011. godine.

Ako želiš sudjelovati u Palunku 8 pošalji svoju ideju za kratki igrani film sročenu u najviše 160 znakova na broj 091 70 91 250 do 3. listopada 2010. S istoga broja moguće je poslati neograničen broj poruka! Trideset najboljih ideja po izboru žirija ulazi u slijedeći krug, čiji će se rezultati, na temelju sinopsisa koje će njihovi autori u roku od tjedan dana razraditi, saznati najkasnije 17.10. 2010.

Palunko je projekt Hrvatskog filmskog saveza posvećen sustavnoj edukaciji na području scenaristike kroz organizaciju scenarističkih natječaja, razgovora i radionica kroz koje je do sada prošlo preko osamdeset polaznika, na temelju čijih scenarija su u protekle dvije godine snimljena četiri kratka igrana filma od kojih je jedan, Hladna fronta Uroša Živanovića, prošle godine osvojio glavnu nagradu u kategoriji Kockice na Zagreb Film Festivalu.  Ove godine u Kockicama bit će premijerno prikazan film Snapshots u režiji Alda Tardozzija, koji je snimljen po scenariju Dušana Vorkapića.

PRAVILA I UVJETI SUDJELOVANJA: www.filmski-programi.hr/palunko
INFO: palunko@hfs.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published.