Palunko na Libertas Film Festivalu

Piše: Deni Zgonjanin

SCENARISTIČKA RADIONICA PALUNKO NA LIBERTAS FILM FESTIVALU

rok za prijave: 22.03.2011.

kontakt: palunko@hfs.hr,
radionice@libertasfilmfestival.com

vrijeme održavanja: 11. – 17. travnja 2011.

mjesto održavanja: Dubrovnik

Prva scenaristička radionica Palunko na dubrovačkom Libertas Film Festivalu održat će se pod vodstvom scenaristice i redateljice Jasmile Žbanić. Najbolji scenarij s radionice bit će realiziran u okviru radionice kratkog igranog filma koja će biti održana na Libertas Film Festivalu 2012. godine.

Radionica je namijenjena scenaristima i redateljma mlađe generacije koji posjeduju određeno filmsko iskustvo, a bit će otvorena za polaznike iz čitave regije. Na radionici će sudjelovati do deset polaznika, od čega pet scenarista i pet redatelja, koji će tokom pet festivalskih dana u intenzivnom grupnom radu raditi na razvoju i usavršavanju scenarija za kratkometražne igrane filmove.

Scenaristi svoje projekte mogu prijaviti sami ili u tandemu s redateljem, a redatelji se također mogu prijaviti individualno te tako pratiti rad radionice.

Radionica je otvorena za mlade scenariste i redatelje iz slijedećih zemalja regije: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Grčka, Hrvatska, Mađarska, Makedonija, Slovenija, Srbija, Rumunjska, Turska.

Radni jezici radionice bit će: hrvatski, engleski. Radionica je otvorena autorima od 18 do 35 godina starosti. Od sudionika se očekuje tečno poznavanje engleskog jezika.

Kotizacija za sudjelovanje na radionici iznosi 200€ te uključuje troškove smještaja i prehrane za vrijeme trajanja radionice. Polaznici sami snose troškove putovanja.

Više o procesu prijave i selekcije:

www.palunko.org

www.libertasfilmfestival.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.