“Pacific Rim” ide u 3D

Piše: Sven Mikulec

Unatoč činjenici da je Guillermo del Toro u početku bio neodlučan oko izdavanja Pacific Rima u 3D-u, Warner Bros je najavio da će film biti naknadno konvertiran.

Film će dobiti treću dimenziju u post-produkciji, iako je redatelj del Toro prvotno mislio da film nije prilagođen za tu tehnologiju. „Nisam želio napraviti film u 3D, jer kad imate tako velike objekte, ono što se događa je, kada gledate u dvije zgrade na 100 metara, ako se krećete, zgrade se neće primicati jedna drugoj, nema paralakse,“ objašnjava del Toro. „Oni su tako veliki da jedva primjećujete išta bez obzira koliko se brzo krećete, a da bi dobili 3D efekt na robote i čudovišta te veličine, morate ih smanjiti, da budu ljudskih proporcija. Znao sam da 3D efekt zvuči kao super ideja, ali će biti baš suprotno.“

Naravno, Warner žudi za financijskim uspjehom projekta, a budući da Kina trenutno izdaje američke filmove samo u 3D ili IMAX formatu, a i dosta akcije se događa u Aziji, odluka je bila očigledna.

Ipak, zapadna publika imat će opciju da izabere između 2D i 3D projekcije, nadam se da će tako biti i kod nas. Premijera filma je zakazana za 12. lipnja sljedeće godine.

Autor: Valentino Bahun-Golub

Leave a Reply

Your email address will not be published.