“Pa to je samo film”

Piše: Sven Mikulec

Tom Six, koji je prije dvije godine snimio kontroverzan film The Human Centipede, ovih se dana glasno pobunio protiv odluke članova britanskog Odbora za klasifikaciju filmova da se nastavku njegova filma zabrani distribucija po Ujedinjenom Kraljevstvu.

“Hvala vam što ste stavili spojlere mog filma na vašu web stranicu, i također što ste na ovaj fenomenalan način zabranili moj film. Navodno sam snimio užasavajući horor film, ali zar ne treba dobar hororac biti baš takav? Dragi ljudi, radi se o jebenom filmu. Sve je izmišljeno, nije stvarno. To je umjetnost! Ako ljudi ne mogu podnijeti moje filmove ili im se oni jednostavno ne sviđaju, jednostavno ih ne moraju gledati. Ali ako se nekim ljudima moji filmovi sviđaju, mora im biti dozvoljeno da ih pogledaju bilokada, bilogdje.”

Podsjetimo se, The Human Centipede dirljiva je priča o ludom znanstveniku-pioniru koji, u službi znanosti, otme troje turista i pokuša napraviti što dotada nikome nije uspjelo – zašiti im usta na rektume, i tako ih povezati u ljudsku stonogu! Genijalna ideja, nema šta, i materijal za Cannes, u najmanju ruku.

Trebao bi postojati neki upitnik koji mora ispuniti svaka osoba koja želi kupiti kameru. Ovako nekako:

Volite li snimati? Naravno.

Želite li postati poznati redatelj? A tko to ne bi volio.

Planirate li u budućnosti snimati filmove u kojima ćete ljudima zašiti usta na šupak? Zašto ne.

KRIVO. Imate doživotnu zabranu kupovanja kamere…

2 komentara za ““Pa to je samo film”

Leave a Reply

Your email address will not be published.