P.T. Andersonov The Master na Blu-rayju i DVD-u 26. veljače

Piše: Ivan Andrijanić

Loš učenik, groznog ponašanja, izbačen iz škole već u nižim razredima osnovne. Faks upisan, ali nikad završen. Dodajmo tome i fascinaciju porno industrijom ranih 70-ih, i priznajte da ste već zainteresirani o kome je zapravo riječ. Pričamo o jednom od najcjenjenijih režisera današnjice, Paulu Thomasu Andersonu, kultnom imenu novije nezavisne scene. I dan danas se vode razne diskusije i rješavaju enigme žaba u Magnolii, a to pitanje ćemo ostaviti za neku drugu priliku i posvetiti se The Masteru, neobičnom Andersonovom prošlogodišnjem filmu.

Priča govori o istraumatiziranom Freddiueu, koji nakon povratka iz rata pokušava normalno funkcionirati, ali njegova podsvijest mu to nikako ne dopušta. Ima razno-razne halove i prisjećanja na scene koje je tamo vidio. Ipak, potraži pomoć kod tajanstvenog Lancastera.

Lancaster je Andersonov stalni kompanjon Philip Seymour Hoffman, a Freddie „uskrsnuli“ Joaquin Phoenix, koji se ovim filmom vratio glumi nakon četiri godine odsustva i eksperimentiranja s hip-hopom. Hm, ok. The Master je ne tako davno izišao iz kino-dvorana, a 26. veljače nam stiže i Blu-ray/DVD izdanje. Sadržavat će kratki 8-minutni film koji će prikazati samo snimanje, tu su i neke dodatne scene, te traileri. Kao veliki dodatak, tu je i dokumentarac o 2. svjetskom ratu iz 1946. godine, pod nazivom Let There Be Light, kojeg je radio velikan John Huston. Stiže nam poslastica, samo takva, za nešto više od mjesec dana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.