Otkriveno kada `Agentica Carter´ kreće sa emitiranjem

Piše: Tena Strahinec

marvel-agent-carter-hayley-atwell1

Premijera serije o agentici Carter, ljubavi Captaina Americe koja je ostarila za vrijeme njegovog (blago rečeno) zimskog sna, dobila je svoj datum na ABC-u. Glumica Hayley Atwell svoju filmsku ulogu Peggy Carter prebacit će u svijet serija, gdje ćemo pratiti početke S.H.I.E.L.D.-a. Zasad je u planu 8 epizoda koje će se nastaviti ako serija Agent Carter oduševi gledatelje.

Kako vam se zasad sviđa ideja, pročitajte sažetak radnje prve sezone: Godina je 1946., a Peggy se našla marginalizirana kad su se muškarci vratili iz rata. Zapela je radeći u administraciji SZR-a (Strateški Znanstveni Rezervat), iako bi se radije borila na bojištu – iskorištavajući svoje vještine i uništavajući negativce. U isto vrijeme pokušava se snaći kao sama žena u Americi koja je izgubila ljubav svog života, Stevea Rogersa – Captaina Americu.

Kad njenog starog poznanika Howarda Starka optuže za neodgovornu prodaju svog smrtonosnog oružja bilo kome tko može platiti, kontaktirat će Peggy – jedinu osobu kojoj može vjerovati – da pronađe ljude odgovorne za to, riješi se oružja i opravda njegovo ime.

Mladog Howarda Starka glumit će Dominic Cooper, Chad Michael Murray (One Tree Hill) okušat će se kao agent Jack Thompson, Enver Gjokaj (Dollhouse) kao agent Daniel Sousa, a James D’Arcy (Atlas Oblaka) kao Edwin Jarvis.

Agent Carter gledamo 6. siječnja iduće godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.